A îmbătrâni frumos – sau despre distanța între sublim și penibil

11/03/2019 0
Beautiful-aging-1200x630.jpg

Autor articol: Dr. Iulia Panțuru


De la sublim la penibil e doar un pas. 

Foarte des auzim în ultimul timp noțiunea de “antiaging”. Eu aș zice că sună mai bine “beautifull aging” și sper că asta ne dorim cu toții. 

Suntem conștienți că nu putem să stopăm procesul de îmbătrânire și nici nu trebuie, însă putem să îndulcim anumite trăsături, să prevenim și să ștergem semnele de îmbătrânire, însă toate acestea trebuiesc făcute în limitele naturalului feței și corpului fiecărui pacient în parte.

Orice exagerare, oricât de “mică”, poate duce la distrugerea aspectului natural. Altfel spus, de la sublim la penibil e doar un pas. Iar exemple în acest sens avem cu miile și în România și în alte tări, și la oamenii simpli și la vedete. Cazul Donatellei Versace a făcut și face înconjurul lumii, cu fiecare nouă apariție a sa.  

Petele pigmentare, vasele sparte, pielea uscată, ternă au, de multe ori, un impact mai neplăcut asupra aspectului general al feței decât ridurile. Astfel încât nu este suficient să ștergem sau să umplem doar ridurile, ci să lucrăm pe aspectul pielii în general. Putem începe cu câteva lucruri simple, cum ar fi evitarea expunerii la soare, exfolierea periodică a stratului superficial al pielii, folosirea unei creme hidratante, consumul de alimente bogate în antioxidanți, respectiv reducerea consumului de zahăr și carbohidrați, precum și reducerea fumatului.

Pe lângă toate acestea, există nenumărate metode de îmbunătățire a texturii, elasticității și aspectului pielii, precum și metode de ștergere a ridurilor. 

Dar cum – de la sublim la penibil nu e decat un pas – este foarte important ca metodele de rejuvenare alese să fie potrivite și adaptate fiecărei persoane în parte. 

De cele mai multe ori tratamentele sunt complexe și combinate: de la ștergerea ridurilor, refacerea volumului pierdut al feței, stimularea producerii de colagen, la proceduri ce vizează textura pielii sau aspectul ei. 

O să dau câteva exemple generale, ca să fie mai ușor de înțeles tot ce am spus până acum.

Toxina botulinică (botox) se folosește în tratamentul ridurilor de expresie, dar și în cazul transpirației excesive.

Acidul hialuronic este o substanță de umplere, deci va fi folosit în ridurile profunde, pentru volumizare, refacerea pometilor sau rehidratare.

Radiofrecvența o utilizăm pentru a stimula producția de colagen, acolo unde urmărim lifting, lipoliză (distrugerea localizată a grăsimii – bărbia dublă, post abdomino-plastie, zona de sub banda sutienului etc) sau în tratamentul celulitei.

De asemenea, radiofrecvența fracționată o folosim în tratamentul cicatricilor post acneice, ridurilor fine, porilor dilatați sau a vergeturilor.

Echipamentele laser sunt utile în tratamentul vaselor dilatate sau sparte, a petelor pigmentare, dar și în îndepărtarea firelor de păr nedorite.

Tehnicile de mezoterapie se utilizează pentru refacerea calității pielii.

Te aștept la o consultație pentru a afla cum poți să îmbătrânești frumos! 


Programare rapidă
Dr. Iulia Panțuru

Am citit politica de confidențialitate și prelucrare a datelor mele personale de pe acest site.


Dr. Iulia Panțuru

Pagina de profil profesional
Dr. Iulia Panturu - Dermatologie


Bio Terra Med NeguliciCât este prea mult în cazul intervențiilor esteticeLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


© Bio Terra Med 2016. BIO TERRA MED S.R.L. J40/3308/2001 C.U.I: 13798304. Sediu: Calea Grivitei, nr. 3, sect. 1, Bucuresti. P.L. Str. Pictor I. Negulici, nr. 27, Sect. 1, Bucuresti. Iban: RO87INGB0000999904552137 BANCA: ING Bank. Cap. social: 1215000 lei