A îmbătrâni frumos – sau despre distanța între sublim și penibil

De la sublim la penibil e doar un pas. Sunt Dr. Iulia Panțuru și astăzi vorbim despre măsură în materie de frumusețe / înfrumusețare.

Foarte des auzim în ultimul timp noțiunea de “antiaging”. Eu aș zice că sună mai bine “beautifull aging” și sper că asta ne dorim cu toții. 

Suntem conștienți că nu putem să stopăm procesul de îmbătrânire și nici nu trebuie, însă putem să îndulcim anumite trăsături, să prevenim și să ștergem semnele de îmbătrânire, însă toate acestea trebuiesc făcute în limitele naturalului feței și corpului fiecărui pacient în parte.

Orice exagerare, oricât de mică, poate duce la distrugerea aspectului natural. Altfel spus, de la sublim la penibil e doar un pas. Iar exemple în acest sens avem cu miile și în România și în alte tări, și la oamenii simpli și la vedete. Cazul Donatellei Versace a făcut și face înconjurul lumii, cu fiecare nouă apariție a sa.  

Petele pigmentare, vasele sparte, pielea uscată, ternă au, de multe ori, un impact mai neplăcut asupra aspectului general al feței decât ridurile. Astfel încât nu este suficient să ștergem sau să umplem doar ridurile, ci să lucrăm pe aspectul pielii în general. Putem începe cu câteva lucruri simple, cum ar fi evitarea expunerii la soare, exfolierea periodică a stratului superficial al pielii, folosirea unei creme hidratante, consumul de alimente bogate în antioxidanți, respectiv reducerea consumului de zahăr și carbohidrați, precum și reducerea fumatului.

Pe lângă toate acestea, există nenumărate metode de îmbunătățire a texturii, elasticității și aspectului pielii, precum și metode de ștergere a ridurilor. 

Dar cum – de la sublim la penibil nu e decat un pas – este foarte important ca metodele de rejuvenare alese să fie potrivite și adaptate fiecărei persoane în parte. 

De cele mai multe ori tratamentele sunt complexe și combinate: de la ștergerea ridurilor, refacerea volumului pierdut al feței, stimularea producerii de colagen, la proceduri ce vizează textura pielii sau aspectul ei. 

O să dau câteva exemple generale, ca să fie mai ușor de înțeles tot ce am spus până acum.

Toxina botulinică (botox) se folosește în tratamentul ridurilor de expresie, dar și în cazul transpirației excesive.

Acidul hialuronic este o substanță de umplere, deci va fi folosit în ridurile profunde, pentru volumizare, refacerea pometilor sau rehidratare.

Radiofrecvența o utilizăm pentru a stimula producția de colagen, acolo unde urmărim lifting, lipoliză (distrugerea localizată a grăsimii – bărbia dublă, post abdomino-plastie, zona de sub banda sutienului etc) sau în tratamentul celulitei.

De asemenea, radiofrecvența fracționată o folosim în tratamentul cicatricilor post acneice, ridurilor fine, porilor dilatați sau a vergeturilor.

De asemenea, radiofrecvența fracționată cu microneedling utilizată pentru pleoapele lăsate și zona din jurul ochilor mai este cunoscută și sub denumirea de “blefaroplastie fără bisturiu”. Despre aceasta puteți citi mai multe aici.

Echipamentele laser sunt utile în tratamentul vaselor dilatate sau sparte, al petelor pigmentare, dar și în îndepărtarea firelor de păr nedorite.

Tehnicile de mezoterapie se utilizează pentru refacerea calității pielii.

Te aștept la o consultație pentru a afla cum poți să îmbătrânești frumos! Completează formularul de mai jos, dacă dorești o programare.

SOLICITĂ PROGRAMARE

Dacă alegeți efectuarea plății la recepție, vă recomandăm să utilizați plata cu cardul.

ABONEAZĂ-TE LA POSTĂRI

Loading

YOUTUBE BTM

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei