Blefaroplastie fără bisturiu

19/01/2020 0
Blefaroplastie-fara-bisturiu.jpg

Știai că există blefaroplastie fără bisturiu?

Pleoapele căzute reprezintă unul dintre cele mai precoce și frecvente semne de laxitate cutanată și îmbătrânire, dând privirii și feței – în ansamblul său – un aspect obosit.

Până nu demult, singura opțiune de tratament era blefaroplastia chirurgicală – mai exact îndepărtarea excesului de piele prin excizie și sutură.

În prezent, blefaroplastia se poate face non-chirurgical, cu rezultate extrem de frumoase, utilizând radiofrecvența fracționată cu microneedling (veți auzi adeseori spunându-i-se “micro-rf”).

Tratamentul cu radiofrecvență fracționată cu microneedling

Se bazează pe stimularea producției de colagen propriu al pielii, acționînd cu rezultate foarte bune pe:

  • pielea lăsată, ridurile superficiale și profunde de la nivelul pleoapelor,
  • ridurile (superficiale și profunde) de la nivelul întregii fețe, precum și
  • cicatricile post acnee și
  • textura neregulată a tenului.

Tratamentul se realizează în cabinetul medicului dermatolog, sub anestezie locală cu crema anestezică. Aceasta se va aplica pe zona tratată cu aproximativ 40 de minute înainte de procedură, asigurând confortul pacientului pe durata tratamentului.

Procedura în sine presupune înțeparea zonei cu un complex de 25 sau 49 de ace, la o adâncime presetată de medic, în funcție de tipul de piele al pacientului. Acestea vor elibera în stratul profund al pielii radiofrecvența fracționată ce va produce o mică “arsură” controlată, locală. Astfel, se stimulează mecanismele de reparare a pielii, mai exact, producția de colagen.

Efectele post tratament ale blefaroplastiei fără bisturiu

Imediat după procedură zona tratată se înroșește și se tumefiază. Edemul poate dura, în medie, câteva ore, depinzând mult de reactivitatea fiecărei persoane în parte.

Din acest motiv, vă recomandăm ca în ziua procedurii să nu aveți program social important.

La aproximativ 24 de ore de la tratament vor apărea mici cruste punctiforme, submilimetrice, ce pot fi camuflate cu machiaj. Ele pot persista câteva zile, până la o săptămână, până să dispară complet.

Blefaroplastie fara bisturiu - Dr. Iulia Panturu
Aspect la 24 de ore de la primul tratament.

Efectele sunt vizibile după prima ședință, așa cum se observa și în imaginea atașată, dar sunt spectaculoase dupa 2-3 ședințe.

Sesiunile sunt spațiate la interval aproximativ de 4-6 săptămâni.

Îngrijirea post tratament 

Presupune pulverizări cu apă termală, cu efect anti-inflamator și hidratare cu creme epitelizante până la dispariția crustelor.

Este extrem de importantă fotoprotecția cu crema cu SPF 50+ pentru a preveni apariția de pete pigmentare pe zona tratată.


Solicitare programare
Dr. Iulia Panțuru

Dacă alegeți efectuarea plății la recepție, vă recomandăm să utilizați plata cu cardul.

Dr. Iulia Panțuru

Click pe imagine pentru a accesa profilul medicului.
Dr. Iulia Panturu - Dermatologie

Bio Terra Med Negulici

Click pe hartă pentru mărire.


Abonează-te la YouTube BTM


Abonează-te la blog

Adresa ta de email va fi folosită exclusiv pentru a-ți trimite notificări de fiecare dată când publicăm un articol medical. Te poți dezabona printr-un singur click, iar adresa ta de email va fi ștearsă automat din baza noastră de date.

Loading


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


© Bio Terra Med 2016. BIO TERRA MED S.R.L. J40/3308/2001 C.U.I: 13798304. Sediu: Calea Grivitei, nr. 3, sect. 1, Bucuresti. P.L. Str. Pictor I. Negulici, nr. 27, Sect. 1, Bucuresti. Iban: RO87INGB0000999904552137 BANCA: ING Bank. Cap. social: 1215000 lei

0723.341.001