Comunicat de presă – Ambasada Franței în România

Ambasada Franței în România va găzdui, joi 5 octombrie, de la ora 17.00, o sesiune de informare despre ecoterapie, singura metoda neinvazivă indicată în tratarea fibroadenoamelor la sân și a nodulilor benigni de tiroidă, susținută de reprezentanții societății franceze Theraclion și ai Centrului medical Bio Terra Med, în prezența doamnei Michele Ramis, Ambasadoarea Franței în România, care va deschide acest eveniment.

Imaginea de marcă a Franței este cea a unor produse de calitate, datorită unor reglementări exigente și a cooperării între producători și echipele medico-chirurgicale. Principalele segmente în care savoir-faire-ul francez este recunoscut la nivel mondial sunt implanturile ortopedice, imagistica medicală, dispozitivele medicale destinate pacienților și produsele dentare.

Cu această ocazie, va fi prezentata metoda de tratament cu ultrasunete dezvoltata de compania Theraclion și disponibila în România grație parteneriatului cu Bio Terra Med. Detaliile privind acest tip de terapie vor prezentate de domnul David Caumartin, Director General al Theraclion și de domnul doctor Cornel Lungu, din cadrul Bio Terra Med.

Ecoterapia este singura metodă neinvazivă, pacientul este tratat în ambulatoriu și nu are nevoie de perioadă de recuperare sau tratament ulterior. În acest moment este cea mai bună alternativă la intervenția chirurgicală în întreaga lume. Procedura durează între 20 și 50 de minute, iar pacientul este doar ușor sedat, efectele sale continuând și post tratament astfel încât nodulii își diminuează dimensiunile cu până la 90 % în primul an, descreșterea continuând și în anii următori. Model al excelentei cooperări între Franța și România în domeniul medical, ecoterapia se realizează cu ajutorul dispozitivului medical de înaltă tehnologie EchopulseŽ dezvoltat de Theraclion și prezent în România in cadrul ‘Echotherapy Treatment & Research — Eastern European Centre’ (ETREEC), creat de Bio Terra Med, singurul centru medical privat acreditat sa realizeze tratamentele cu ecoterapie pentru tarile din Estul Europei.

Companiile din domeniul sănătății reprezintă un sector dinamic în Franța, cu o cifră de afaceri anuală de 70 de miliarde de euro. De asemenea, segmentul industrial ce reunește designul, producția și distribuția de echipamente medicale este al treilea cel mai mare sector industrial exportator cu o valoare de 28,7 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 10% din valoarea totală a exporturilor industriale, cu excepția energiei și aeronauticii. Investițiile anuale în cercetare și dezvoltare din acest domeniu ajung la 6,7 miliarde de euro iar o vastă rețea de societăți specializate se dezvoltă din ce în ce mai mult pe tot teritoriul Franței, de la mari grupuri până la IMM-uri și start-up-uri.

© Bio Terra Med 2016. BIO TERRA MED S.R.L. J40/3308/2001 C.U.I: 13798304. Sediu: Calea Grivitei, nr. 3, sect. 1, Bucuresti. P.L. Str. Pictor I. Negulici, nr. 27, Sect. 1, Bucuresti. Iban: RO87INGB0000999904552137 BANCA: ING Bank. Cap. social: 1215000 lei