Lux Garden – mai mult decât un hotel, o poveste

17/04/2018 0
Lux-Garden.jpg

Dacă nu cunoști locul dinainte, drumul până la hotelul Lux Garden din Azuga nu te pregătește cu nimic pentru surpriza care te așteaptă acolo. Poate doar mărește discrepanța între două universuri, mai ceva ca într-o poveste fantastică.

Și, tot dacă nu cunoști locul, ai putea încerca o stare de “meh” dacă te invită cineva la Azuga. Desigur, știi despre pârtiile de schi și poate mai știi că e foarte aproape de Caraiman, unde poți să urci până la Cruce.

Dar dacă îți lași mintea și sufletul deschise și te pregătești să îmbrățișezi noi experiențe, ei bine, ai putea avea una dintre cele mai mari surprize din viața ta.

Când ajungi la baza pârtiei Sorica e imposibil să nu vezi hotelul Lux Garden din stânga ei. Se înalță tăcut și majestuos și aproape că îți dă senzația că vrei să vorbești în șoaptă când te apropii, să nu-l deranjezi din meditație.

Cu mașina nu intri pe la primele bariere, ci mai mergi puțin în față și apoi intri pe aleea pietruită care urcă. Faci dreapta imediat și ajungi în fața intrării. De acolo nu mai trebuie să faci tu aproape nimic. Poate doar să nu uiți să cobori din mașină, pentru că e posibil să ți se întâmple asta – peisajul nu te fură, te hipnotizează de-a dreptul.

Hotel Lux Garden - peisaj

Un tânar zâmbitor (și credeți-ne pe cuvânt că nu zambește doar când vede clienți, pentru că l-am urmărit pe parcursul unei zile întregi și zâmbetul este ceva ce face parte organic din ființa lui) apare imediat lângă tine, îți ia cheile mașinii și, cumva, ai sentimentul că odată cu cheile îți ia și toate grijile. El îți va duce mașina în parcarea subterană și tot el îți va aduce bagajul direct în cameră. Pe toată durata șederii tale acolo, dacă o să vrei să întrebi ceva, orice, crede-ne că tot pe el îl vei cauta din priviri, în primul rând. E omniprezent, de parcă ar avea o sută de clone, toate având zâmbetul și vocea lui calde.

Abia în momentul în care intri în hotel îți dai seama de ceea ce îți spuneam la începutul acestei povești – că ai intrat într-un alt univers.

Nu știm ce “vrăji” fac oamenii ăia acolo, dar, fie că ești în călătorie de afaceri, fie că ești în concediu sau ai vrut să evadezi doar în weekend, din momentul în care ai intrat în recepție starea ta se schimbă imediat, ca și cum ai fi apăsat pe un întrerupător.

Dintr-o dată Bucureștiul sau locul din care vii par niște chestiuni îndepărtate și cumva te miră faptul că tot noianul de griji pe care le-ai avut în ultima perioadă pe cap devin lipsite de sens și atât de nesemnificative că te miră până și pe tine că ai putut să le dai atâta importanță.

O muzică plăcută te învăluie din toate părțile, sutele de luminite de pe tavan împrăștie peste tot o lumină caldă și difuză, de slabă întensitate, senzatia de grădini luxuriante imaginate de un designer priceput – toate acestea contribuie la crearea unei atmosfere aparte, care te transporta prin spațiu și timp oriunde vrea imaginația ta să se odihnească și, practic, din acel moment, aștepți cu mare bucurie orice surpriză ți se va fi pregătit.

La recepție, tot pentru că ești înconjurat doar de zâmbete calde, aproape că nu îți dai seama când se termină formalitățile de cazare.

Hotel Lux Garden - receptie

Noi, pentru că ne dusesem cu treabă acolo, am primit în dar un tur al întregului hotel condus chiar de managerul acestuia, doamna Simona Veteleanu.

“Eu sunt bucureșteancă. Născută și crescută în București, adică. Și dacă vreodată mi-ar fi spus cineva că voi părăsi orașul pentru Azuga, cred că aș fi râs cu lacrimi. Asta până în urmă cu 3 ani, când am decis să-mi schimb locul de muncă și am dat interviu de angajare pentru Lux Garden. Îmi calculasem că voi face naveta… Până la urmă, un drum de 2 ore cu mașina sau cu trenul nu este un capăt de țară. Când am ajuns aici, prima senzație pe care am avut-o a fost că nu înțeleg nimic – din ce e în jurul meu, nici din ce mi se întâmplă. Auzeam, parcă pentru prima dată în viața mea, păsărelele, aerul de munte mă amețise și absolut toată lumea din jurul meu era zen. Nici un om agitat, preocupat, supărat, nici un claxon. Nu stătea nimeni, fiecare avea treaba lui și, cred că inițial, nici nu i-am perceput individual, ci ca pe un singur personaj, o ființă care îți dădea o stare de liniște și de bine. Aveam senzația că însăși noțiunea de oraș se topise. Țin minte că primul meu gând a fost “aici vreau să-mi cresc copilul!” – și râde ușor, ca de o poznă pe care tocmai a pus-o la cale. Sigur că nu mi-am mutat familia imediat; asta nu era o decizie pe care să o poți lua de azi pe mâine. Lunile treceau și în loc să fac eu naveta la București, am constatat foarte repede că familia mea făcea naveta la Azuga, ca și cum așa era normal și firesc și nici nu se punea problema să fie altfel. Lunile au trecut și la un moment dat, soțul meu și cu mine am încetat să ne mai facem calcule, să analizăm, să căutăm momentul perfect pentru această schimbare extrem de importantă în viața familiei noastre, să ne sfătuim la infinit cu familiile noastre și prietenii. Pur și simplu am simțit că acel moment venise deja și ține doar de noi să acționăm, așa încât ne-am vândut apartamentul din București și..gata! – și zâmbește din nou. Se uită în zare pentru câteva momente și apoi continuă. Și cred că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o în viața noastră. Mai ales pentru copilul nostru care învată la o școală absolut normală. Știți ce mă bucură? Că în afara Bucureștiului, în școli, s-au păstrat niște valori și așa…un bun simț pe care copiii au atâta nevoie să-l învețe de la vârste foarte fragede.”

Stătea pe terasa mare a hotelului, îmbrăcată într-o ie cu flori albastre și mâneci scurte, în timp ce noi eram bine înfofoliți, cu gecile închise până la gât. Avea atâta liniște în priviri, în gesturi, în mimică, încât creierul nostru încerca să cuprindă informația, dar era asaltat de un noian de senzații și sentimente, așa încât cea mai bună soluție era să ne abandonam locului și să primim în sufletele noastre noile senzații de bine. Am reintrat în hotel.

Am vizitat toate tipurile de camere – twin, double, executive și apartamentele. Un amestec de uimire și de neîncredere legat de prezența noastră încă în România. Și da, vă spunem noi că se poate și la noi. Până la urmă, indiferent de context, omul sfințește locul. Iar omul Simona Veteleanu și-a scos sufletul și l-a pus în acest loc, oferind nu doar o poveste, ci o experiență în adevăratul sens al cuvântului. Și toată echipa de acolo e asemeni ei, fără excepție.

Nu a existat loc din hotel – camere, centrul de SPA, crama, restaurantul, terasele, piano barul – fără o poveste și fără senzația că “gata, nu mai vreau să plec din locul ăsta!”.

Deși nu e mare, are doar 50 de camere, turul întregului hotel Lux Garden a durat ceva mai bine de două ore.

Aici puteți vedea o galerie bogată de imagini din interiorul și exteriorul hotelului Lux Garden.

Copii sau oameni mari – toți suntem atrași de povești, iar Lux Garden este o carte cu povești care nu se termină, căci, atunci când crezi că s-au terminat îți dai seama că ți s-a lansat o provocare pe care ai acceptat-o încă de cand ai pășit în hotel – aceea de a-ți crea propriile tale povești.

De sus, din bar, vedeam prin fereastră un grup de corporatiști veniți din București pentru ședințe și nu mi-am reținut un zâmbet. Venisera ca și noi, ducând cu sine agitația Bucureștiului, grijile și preocupările cotidiene și, pe măsură ce minutele treceau, fețele li se destindeau, ridurile aproape că le dispăreau iar discuțiile se îndepartau din ce în ce mai mult de afaceri. Ba chiar unii chiar au început să râdă cu bucuria copilului din ei. “Aham, mi-am zis în gând, gata, v-a prins si pe voi magia!”

Trebuie să vă mai spunem că Lux Garden este locul potrivit să evadezi în weekend, indiferent de anotimp, sau chiar să-ți petreci concediul aici. Gazdele se vor strădui să-ți ofere experiențe de neuitat atât în interiorul hotelului, cât și în exteriorul acestuia. Și, dacă esti pasionat de mișcare în aer liber, poți cere de la recepție o bicicletă și informații despre cele mai frumoase trasee pe care le poți parcurge sau poți să-i lași pe ei să se ocupe de organizarea unor excursii, sau a altor “întâmplări” cu totul și cu totul speciale pentru bagajul de amintiri de neuitat din viața ta și a celor dragi ție. Aici poți vedea și ofertele lor speciale.

Și pentru mediul de afaceri hotelul Lux Garden oferă foarte multe facilități – de la săli de conferințe pe care le aranjează în funcție de necesitățile și cerințele clienților, prânzuri sau cine de business, organizare de evenimente speciale sau team buildinguri. Când i-am vizitat noi, hotelul era deja ocupat de angajații unei mari companii din București veniți pentru o săptămână de muncă în afara biroului și n-am putut să nu felicităm managerii acestei companii pentru inițiativă.

Am plecat de acolo încărcați cu energie bună, cu regretul că plecăm atât de repede, dar și cu hotărârea de a ne pune cât mai repede în practică proiectele, pentru că trebuie să vă dezvăluim că am semnat un parteneriat cu hotelul Lux Garden și că, împreună, vă pregătim multe surprize.

Așa că urmăriți-ne în continuare postările, ca să aflați primii! 🙂


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


© Bio Terra Med 2016. BIO TERRA MED S.R.L. J40/3308/2001 C.U.I: 13798304. Sediu: Calea Grivitei, nr. 3, sect. 1, Bucuresti. P.L. Str. Pictor I. Negulici, nr. 27, Sect. 1, Bucuresti. Iban: RO87INGB0000999904552137 BANCA: ING Bank. Cap. social: 1215000 lei