Microneedlingul cu radiofrecvență fracționată este o tehnică nouă de stimulare a producției de colagen și astfel o metodă excelentă de rejuvenare cutanată. Este una din cele mai eficiente tehnici de întindere a pielii îmbunătățind aspectul ridurilor – fine sau profunde – din jurul ochilor, gurii sau de la nivelul obrajilor, ajutând și la corectia porilor dilatați, a neregularităților feței, a cicatricilor post-acneice, post-varicelă sau post-traumatice, a anumitor tipuri de pete pigmentare dar și a vergeturilor sau a pielii flasce de la nivelul feței (pleoape, linia mandibulară), gâtului, decolteului sau a corpului, apărută în urma curelor de slăbire sau după naștere. Stimulând colagenul propriu, rezultatele sunt naturale, fără a schimba fizionomia persoanei.
Microneedlingul cu radiofrecvență fracționată folosește ace foarte fine care penetrează pielea la adâncimi variabile, dependente de zona și afecțiunea tratată și livrează în profunzime energia de radiofrecvență, creând mici leziuni controlate la nivelul dermului profund, înconjurate de țesut intact, cu capacitate regeneratoare. Se declanșează astfel procesul de vindecare al pielii, prin activarea celulelor responsabile de producerea fibrelor de colagen și elastină, obținând o piele mai fermă, mai luminoasă și vizibil reîntinerită, cu rezultate durabile în timp.
Câte ședințe de microneedling cu radiofrecvență fracționată sunt necesare pentru rezultate optime?
Pentru rezultate semnificative sunt necesare, în medie, 3 ședințe, spațiate la 4 – 6 săptămâni, numărul acestora putând varia în fucție de patologia tratată și răspunsul pacientului. Rezultatele finale se văd la aproximativ 3 luni de ultima ședință efectuată, dar sunt vizibile de la prima procedură.
Prin faptul că energia este concentrată la nivelul vârfului acelor, traumatismul la nivelul epidermului este minim, timpul de recuperare fiind mult mai scurt decât în cazul procedurilor ce utilizează lasere ablative pentru rejuvenare, iar riscurile și disconfortul – mult mai mici. De asemenea, se pot trata toate tipurile de ten cu riscuri minime de arsură sau hiper și hipopigmentare post inflamatorie, echipamentul neutilizând lumina laser.
Este indicată evitarea expunerii la soare sau surse artificiale de UV, cu 1 – 2 săptămâni înainte de tratament și sistarea aspirinei sau ibuprofenului cu câteva zile anterior procedurii.
Cum se face microneedlingul cu radiofrecvență fracționată?
După curățarea minuțioasă a tegumentului, se va aplica o cremă anestezică, timp de 45 de minute, pe zona ce urmează a fi tratată, procedura în sine durând aproximativ 30 de minute, în funcție de suprafața tratată. în timpul tratamentului pot apărea microhemoragii submilimetrice în cazul terapiilor mai agresive, fără efecte adverse semnificative. Post-procedură, se poate aplica o mască rece pe bază de acid hialuronic, cocktailuri de mezoterapie specifice diferitelor patologii sau chiar PRP pentru o regenerare mai rapidă.
Imediat după tratament pielea se va înroși și edemația timp de câteva ore, iar disconfortul se va remite în maximum 24 de ore, perioadă după care se poate aplica machiaj. Timp de 3 – 5 zile pielea poate fi ușor rugoasă, iar hidratarea și fotoprotecția sunt absolut necesare. După 48 de ore pacienții își pot relua activitățile cotidiene, fără că sa mai existe urme evidente ale tratamentului.
Când NU este recomandat microneedlingul cu radiofrecvență fracționată?
Tratamentul nu este indicat în caz de infecții virale acute sau bacteriene pe zona de tratat (herpes labial, impetigo), acnee activă, eczemă cronică sau psoriazis, boli autoimune severe de tipul colagenozelor, tendința de a dezvolta cicatrici cheloide, la pacienți sub radio și chimioterapie, și în sarcina.
Microneedlingul cu radiofrecvență fracționată poate fi combinat și cu alte proceduri?
Poate fi combinat, fără rețineri, cu alte tratamente de rejuvenare. Toxina botulinică se administrează cu 1 lună anterior tratmentului pentru a relaxa musculatura hiperactivă.
Fillerele cu acid hialuronic se recomandă după microneedlingul cu radiofrecvență fracționată pentru a restabili volumul și a mai ameliora ridurile.
Cearcănele și pungile de sub ochi se pot trata în combinație cu PRP, imediat după procedură.
Fotoîmbătrânirea și petele pigmentare se trateaza cu succes în combinație cu sisteme IPL.
Programează-te la o consultație pentru a vedea ce ți se potrivește. Completează formularul de mai jos.