Nidra rest – un nou program la Bio Terra Med

14/06/2017 0
nidra-1.jpg
Pe 8 iunie am lansat un nou program, in cadrul departamentului nostru de terapii complementare. Este vorba despre Nidra rest – coordonat de Liliana Dogioiu. La sfarsitul articolului veti afla si detalii legate de inscrieri, preturi si practica.

Desi foarte veche ca radacini, Nidra Yoga este de fapt o practica yoga relativ recent aparuta si care are ca scop principal relaxarea profunda.
Nidra rest - Nidra yogaExercitiul fara miscare sau somnul constient, cum mai este numita aceasta forma de Yoga, reduce tensiunea arteriala si ritmul cardiac, incetineste ritmul respiratiei, detensioneaza muchii, in timp ce mintea are un singur obiectiv, acela de a urmari si executa instructiunile vocii care o ghideaza, adica de a constientiza corpul si senzatiile din interior.
Este modalitatea prin care reducem efectele stresului cotidian, echilibram carentele de somn iar practica constanta ne poate schimba chiar atitudinea cu care abordam situatiile cotidiene, dintr-una reactiva in una detasata si optimista. In plus vine cu optiunea de a sadi semintele unor schimbari pe care noi dorim sa le facem in comportamentul de zi cu zi si care in starea Nidra sunt percepute si inregistrate de mintea noastra fara interventia vocii interioare care aduce argumente contra.
Dar haideti sa aflam mai multe despre Nidra yoga

Ce este Nidra Yoga

Andre Riehl, specialist recunoscut in Nidra Yoga, spunea intr-un interviu recent ca originile Nidra stau in vremurile preistorice cand omul era confruntat cu diverse pericole la tot pasul, pericole venite din partea naturii sau a animalelor salbatice, iar omul traia intr-o insecuritate permanenta, aceasta fiind forma de stres din viata omului prehistoric. In aceste conditii, nu se stie cum dar unii oameni au gasit starea de echilibru in care atentia constienta era indreptata catre exterior implicand un anumit nivel de alerta dar pastrand o stare de calm interior. Aceasta stare a adus integrarea omului in natura ca parte componenta, s-a trecut de la starea de separare la cea de identificare si la reducerea stresului.
Starea aceasta de integrare, impreuna cu senzatia de implinire in viata, uniune cu natura intr-un echilibru perfect, este ceea ce inseamna Nidra. La aparitia limbajului sanscrit, cu peste 5000 de ani in urma, cuvantului Nidra i-a fost asimilat sensul de somn insa in Nidra Yoga aceasta este starea de la limita dintre somn si realitate, in care corpul este intr-o stare similara cu cea de somn, dar mintea ramane constienta.

Transmiterea modului de a intra in aceasta stare s-a facut din generatie in generatie in grupuri foarte restranse, mai ales intre asceti, fara sa existe o metoda scrisa. Abia cu 60 de ani in urma au inceput sa apara scrieri despre metodele de atingere a starii Nidra. Asa ca, desi foarte veche ca radacini, Nidra Yoga este de fapt o practica yoga relativ recent aparuta si care are ca scop principal relaxarea profunda.

Cui se adreseaza?

Oricarei persoane indiferent de varsta sau conditie fizica sau flexibilitate, dar mai ales celor care au o viata agitata cu factori de stres permanenti si un somn insuficient sau necalitativ, stiut fiind ca o sedinta de Yoga Nidra echivaleaza cu cateva ore de somn. Este benefica si in situatiile de recuperare dupa orice fel de trauma fizica sau psihica.

Cand si cat de des se practica?

Sedintele de Yoga Nidra se pot practica in orice perioada a zilei si spre deosebire de celelalte tipuri de Yoga nu necesita un interval de timp intre masa si practica, fiind o tehnica de relaxare poate fi facuta inainte sau la un interval scurt dupa masa. Pentru a vedea efectele intr-un termen relativ scurt ( de ordinul lunilor) e indicat sa fie practicata minim o data pe saptamana, astfel incat corpul sa recunoasca aceasta stare si sa o poata reproduce. In intervale mai mari si la o practica mai frecventa, se pot creea acele cai necesare pentru a schimba modul de a privi lucrurile si de a ne comporta chiar si in conditii de stres.
Nidra rest - Nidra yoga

CUM SE DESFASOARA PROGRAMUL NIDRA REST LA BIO TERRA MED?

  • Poti alege sesiunile de grup sau sesiuni individuale.
  • Grupurile sunt formate din maximum 10 cursanti.
  • Sesiunile de grup au loc de 3 ori pe saptamana.
  • Poti plati dupa fiecare sedinta sau poti sa iti faci abonament

Inscrierile se fac cu cel putin 24 de ore inaintea unei sesiuni de Nidra rest. La receptie veti primi un formular pe care va trebui sa il completati sau il puteti descarca de aici.

il completati, il printati si il prezentati la receptie.

Va asteptam!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


© Bio Terra Med 2016. BIO TERRA MED S.R.L. J40/3308/2001 C.U.I: 13798304. Sediu: Calea Grivitei, nr. 3, sect. 1, Bucuresti. P.L. Str. Pictor I. Negulici, nr. 27, Sect. 1, Bucuresti. Iban: RO87INGB0000999904552137 BANCA: ING Bank. Cap. social: 1215000 lei