0723.341.001


ECOTERAPIE

Dr. Cornel Lungu - Ecoterapie

Dr. Cornel Lungu


+40770480165


Ce este ecoterapia?

Ecoterapia este un tratament care folosește ultrasunetele. Imaginați-vă razele soarelui trecând printr-o lupă foarte puternică – ecoterapia funcționează după aceleași principii. Fasciculele de ultrasunete sunt concentrate asupra unui singur punct pe care îl vor bombarda cu o intensitate foarte mare, astfel încât rezultatul este supraîncălzirea țesutului din punctul respectiv.

Ecoterapie fasciculȚesutul țintă se încălzește rapid până la aproximativ 85și are loc un proces de “topire” care începe în timpul ecoterapiei și care continuă și după ce tratamentul s-a încheiat, astfel încât fibroadenomul sau nodulul benign de tiroidă devine din ce în ce mai mic. 


În timpul “bombardării” fibroadenomului sau a nodulului, datorită temperaturii ridicate, acesta se inactivează complet, iar scăderea în dimensiuni este un al doilea efect benefic al ecoterapiei (studiile arată ca în primul an dimensiunile se pot diminua cu până la 80 – 85%). Grație concentrării fasciculelor de ultrasunete pe un singur punct țesuturile sănătoase din jur nu sunt afectate.

Terapiile cu ultrasunete se folosesc de mulți ani în tratarea cu succes a tumorilor maligne și benigne, însă echipamentul medical cu care se realizează tratamentul cu Ecoterapie a fost special creat pentru fibroadenoamele la sân și nodulii benigni, preponderent solizi, de tiroidă.

Un alt avantaj al Ecoterapiei este faptul că acest tratament se realizează sub control ecografic, astfel încât este extrem de precis și poate fi controlat în timp real.


Când se folosește Ecoterapia?

Ecoterapia este indicată în tratarea fibroadenoamelor la sân și a nodulilor benigni solizi de tiroidă ca alternativă la intervențiile chirurgicale.

În cazul fibroadenomului la sân, ecoterapia este o opțiune de tratament de preferat vs. intervenția chirurgicală, atunci când:

 • fibrodenomul are o creștere rapidă, 
 • apar alte boli asociate, sau
 • dacă pacienta se simte foarte stresata din cauza prezenței acestuia.

În cazul nodulilor tiroidieni benigni preponderent solizi, Ecoterapia este, de asemenea, cea mai bună variantă de tratament vs.  intervenția chirurgicală, când:

 • nodulul este foarte mare și / sau în creștere, ceea ce poate da greutate la înghițire, respirație etc 
 • când reprezintă o problemă de estetică pentru pacient.

În anumite cazuri, Ecoterapia poate înlocui terapia cu iod radioactiv.

Beneficiile Ecoterapiei

Ecoterapia este prima și singura alternativă terapeutică total neinvazivă.

În comparație cu intervenția chirurgicală, Ecoterapia nu necesită incizie și, ca atare, nu vor exista cicatrici, răni sau alte tipuri de sechele fizice.

Acesta este un mare avantaj, deoarece o intervenție chirurgicală nu lasă în urmă doar cicatrici la nivelul pielii, ci și în interior, la nivelul țesuturilor.

Ca urmare, diagnosticele ulterioare pot fi mult mai complicate, iar alăptatul poate cauza probleme.

De asemenea, ecoterapia este o procedură care se realizează în ambulatoriu și nu este necesară anestezia generală, fiind suficientă o sedare ușoară a pacientului. În cele mai multe cazuri este necesară o singură sesiune de Ecoterapie.

Un alt avantaj este acela că nu este nevoie de recuperare post tratament, pacientul putând să-și reia, imediat activitățile cotidiene.

Timpul mi s-a părut că a trecut repede. În mintea mea totul a fost în 5 minute. Doctorul Cornel Lungu este un profesionist de top și a știut exact unde sa poziționeze și apoi 10 secunde de “atac” care s-au simțit ca niște ace. Nu ai timp sa simți durerea. După ce trece îți dai seama că a fost ceva, un mic disconfort. Apoi am fost ținută puțin timp în pat pentru a fi medicii siguri că sunt Ok. În jumătate de oră am plecat acasă. După intervenție, în locul în care s-a acționat am simțit o ușoară arsură, dar nu a durat decât câteva minute. Nu am avut decât o roșeață care s-a estompat în scurt timp. Nu mi-a rămas nici un semn. 

(Testimonial pacient A.M.S., 34 de ani, București)

Bio Terra Med a creat “Ecotherapy Tratment & Research Eastern European Centre” special pentru Ecoterapie, în momentul în care a devenit centru medical acreditat exclusiv pentru Europa de Est.

Încă de la înființare (2001) am pus în centrul preocupărilor noastre pacientul și toate acțiunile noastre de până acum au dovedit acest lucru:

 • investiția în personal medical și echipamente de top,
 • menținerea prețurilor la niveluri decente astfel încât să facilităm accesul la servicii de sănătate de calitate ridicată unui număr cât mai mare de pacienți,
 • înființarea unui departament de cercetare în care creierele medicinei românești să găsească mediul optim pentru dezvoltare profesională și motivația de a rămâne în țară.

Prin Ecotherapy Treatment & Research Eastern European Centre ne adresam pacienților care caută solutii neinvazive de tratament, care nu vor să rămână spitalizați și să se expună riscurilor infecțiilor intraspitalicești, cu alte cuvinte persoanelor educate, active, care înțeleg beneficiile tehnologiilor care au început deja să revoluționeze sistemele medicale din toate țările lumii și care observă că Ecoterapia costă aproximativ 60-65% față de prețul unei intervenții chirurgicale clasice efectuate într-o clinică privată.

Pentru pacienți avantajele Ecoterapiei sunt:

 • costul mai redus al ecoterapiei vs. operație,
 • zero costuri de spitalizare,
 • zero costuri de recuperare,
 • nu necesita perioadă de recuperare.

Să aflăm mai multe despre afecțiunile care pot fi tratate prin ecoterapie!


Fibroadenomul la sân

Majoritatea leziunilor mamare sunt benigne. Dintre acestea, fibroadenomul de sân este cel mai des întâlnit. Mai este denumit și fibrom mamar. Deși este întâlnit la toate vârstele, el se dezvoltă mai ales la femeile cu vârste cuprinse între 15 și 45 de ani.

Patologie

Fibroadenomul de sân nu are neapărat o poziție fixă, iar aspectul său este, de obicei, solid și neted, limitele sunt bine definite și poate fi ușor de identificat.

Adesea el este identificat chiar de către paciente, prin autoexaminare, însă diagnosticul se confirmă prin ecografie cu sau fără elastogramă și mamografie. În anumite cazuri biopsia este necesară pentru confirmarea naturii benigne.

Dimensiunile pot varia între 1 – 15 cm și poate fi găsit oriunde la nivelul sânului, fie ca un simplu nodul, fie ca fibroadenoame multiple.

Epidemiologie

Fibroadenomul este cea mai întâlnită afecțiune la nivelul sânilor. Se estimează că 10% dintre femei dezvoltă cel puțin un fibroadenom la sân pe parcursul vieții.

Metode de tratare

Medicul ia în considerare câteva aspecte foarte importante înainte de a decide metoda de tratament, printre care: vârsta pacientei, mărimea fibroadenomului, traumele fizice și psihice pe care acesta le provoacă pacientei. În funcție de acești factori, fibroadenomul poate fi îndepărtat chirugical sau monitorizat regulat (ecografie cu sau fără elastografie și mamografie +/-).

 • Monitorizarea regulată înseamnă observarea dezvoltării fibroadenomului. Se recomandă dacă fibroadenomul este mic, nu irită pacienta și este detectat la o femeie fără antecedente familiale de cancer la sân și dacă diagnosticul este susținut de o biopsie și de examinări clinice, radiologice și ultrasunete.
 • Dacă aceste criterii nu sunt îndeplinite sau dacă fibroadenomul crește în mărime, acesta poate fi eliminat. Acest lucru înseamnă că pacienta trebuie să suporte o intervenție chirurgicală (de obicei sub anestezie generală) pentru a elimina fibroadenomul.
 • Atât monitorizarea regulată cât și operația presupun, în primul rând, consum de resurse: timp, bani etc. Și de aceea Ecoterapia este soluția optimă, dincolo de aspectele medicale.

Nodulii tiroidieni

Patologie

Zona gâtului este compusă din mai multe organe, elemente viscerale, nervoase și vasculare care pot fi centrul inflamațiilor, infecțiilor sau tumorilor.

Printre acestea, tiroida este o glandă care joacă un rol cheie în metabolismul nostru. Când aceasta nu funcționează corect pot apărea consecințe mai mult sau mai puțin severe.

Nodulii tiroidieni sunt benigni în aproximativ 95% din cazuri. Aceștia sunt, de obicei, asimptomatici, fără alte urmări. Cu toate acestea, este important să vizitați un medic de îndată ce apare o formațiune palpabilă, deoarece 5% dintre noduli pot fi cancerigeni. Mai multe metode de imagistică, cum ar fi scintigrafia sau ultrasunetele, sunt folosite pentru observarea nodulilor.

Diagnosticul este stabilit în baza analizelor de sânge care determină nivelul hormonilor tiroidieni.

Epidemiologie

Nodulii tiroidieni palpabili sunt descriși la 5% din populație și sunt mai frecvenți la persoanele cu deficiență de iod, la persoanele în vârstă și de până la patru ori mai frecvente la pacienții de sex feminin.

Tratament

Alegerea tratamentului va depinde de tipul de nodul.

În cazul unui nodul benign, fără simptome asociate, nu se recomandă nici un tratament. O monitorizare regulată ar trebui efectuată pentru a urmărirea evoluției sale.

Nodulii care produc hormoni și determină simptomele hipertiroidismului pot fi tratați cu iod radioactiv. În 80% din cazuri, acest tratament conduce la un hipotiroidism permanent.

În cele din urmă, intervenția chirurgicală este indicată pentru tratarea nodulilor maligni sau suspecți, precum și a nodulilor benigni simptomatici.

Ecoterapia este cea mai potrivită metodă de tratare e nodulilor benigni preponderent solizi de tiroidă. Ecoterapia este singura metodă de tratament neinvazivă.


Echopulse aparatul creat pentru ecoterapie

Tratamentul cu Ecoterapie este destinat tratării  fibroadenomului mamar și nodulilor benigni solizi de  tiroidă se realizează cu ajutorul unui dispozitiv medical de înaltă tehnologie.

Acesta este o combinație a unui scaner cu ultrasunete și a unui generator cu ultrasunete cu intensitate mare – ambele, integrate în același sistem, ce oferă o soluție inovatoare pentru tratarea neinvazivă a tumorilor benigne și o alternativă blândă la intervențiile chirurgicale.

Chiar și fără deschidere, imaginea ecografică permite medicilor să controleze tratamentul în orice moment și să vizualizeze nodulul sau zona tratată.


Bio Terra Med, prin Echotherapy Treatment & Research Eastern European Centre, este centru medical acreditat in EXCLUSIVITATE să realizeze tratamente cu Ecoterapie pentru fibroadenoamele de sân si nodulii benigni, preponderent solizi, de tiroidă, pentru toate tarile din Estul Europei.


PREȚURI

1. Evaluare în vederea stabilirii eligibilității pentru tratamentul cu Ecoterapie (1 zonă)

300 lei

2. Evaluare în vederea stabilirii eligibilității pentru tratamentul cu Ecoterapie (2 zone: tiroidă + 1 sân sau ambii sâni)

475 lei

3. Ecoterapie (primul tratament)

9250 lei

4. Ecoterapie – tratamentul al doilea, doar dacă se impune; sau de la al doilea nodul

5000 lei

5. Monitorizare post Ecoterapie

180 lei


Modalități de plată pentru tratamentele cu Ecoterapie

 1. Plata prin bancă, cu minimum. 10 zile înainte de data tratamentului. Dacă plata nu este efectuată, programarea la tratament se anulează.
 2. Pentru pacienții care au carduri de cumpărături (de credit) emise de una dintre băncile:
  1. Banca Transilvania (Star BT),
  2. BRD Finance,
  3. Alpha Bank,
  4. First Bank sau
  5. BCR,

puteți solicita plata în rate, atunci când vă programați la tratament. Pe email veți primi linkul pentru efectuarea plății online, în rate.

Evaluările și monitorizările

Se vor achita la recepție, cash sau cu card. 


Programare evaluare Ecoterapie

If you choose to pay in the clinic, please choose to pay by card, not cash.
Dacă alegeți efectuarea plății la recepție, vă recomandăm să utilizați plata cu cardul.
Sunt de acord ca datele mele personale să fie fie utilizate de acest site pentru realizarea programării medicale.

LISTA DE PRETURI


NHS poate deconta tratamentele cu Ecoterapie realizate in clinica noastra romanilor cu rezidență în UK

Dati click pe imagine pentru a citi articolul ce contine toate informatiile necesare!
Echipa Bio Terra Med


© Bio Terra Med 2016. BIO TERRA MED S.R.L. J40/3308/2001 C.U.I: 13798304. Sediu: Calea Grivitei, nr. 3, sect. 1, Bucuresti. P.L. Str. Pictor I. Negulici, nr. 27, Sect. 1, Bucuresti. Iban: RO87INGB0000999904552137 BANCA: ING Bank. Cap. social: 1215000 lei

0723.341.001
Call Now Button