Homeopatie


Mariana Stan homeopatie

Dr. Mariana Stan Ilie


Homeopatia este o metoda terapeutica ce utilizeaza substante naturale din cele trei regnuri animal, mineral si vegetal, pentru a stimula mecanismele proprii de auto-aparare si regenerare a organismului.Ea identifica si indeparteaza cauzele fundamentale ale bolilor vindecand din interior.

Homeopatia trateaza pacientul ca un intreg si ia in considerare atat fizicul si psihicul precum si predispozitia ereditara, mediul si modul de viata, alimentatia, stressul persoanei respective.

Homeopatia trateaza persoana – nu boala, cauza – nu simptomele.

Ignoranta este cel mai mare duşman al progresului.

Nu exista incompatibilitate intre homeopatie si o alta metoda terapeutica. Profesionalismul medicului este cel pus in discuţie si nu metoda terapeutica. Medicul homeopat este intii medic si apoi homeopat.

Metoda terapeutica homeopata este o metoda eficienta si blânda a organismului – adică il respecta – dar numai un medic este capabil sa decidă metoda terapeutica.

Ce boli ameliorează sau tratează homeopatia?


Se pot aborda si trata homeopatic orice boli acute si cronice:

  • raceli frecvente, sinuzite, otite, amigdalite, vegetatii adenoide – polipi, bronsite, astm bronsic;
  • eruptii ale pielii, urticarii, eczeme, psoriazis;
  • tulburari digestive – constipatie, diaree, hemoroizi, fisuri anale, greata si varsaturi, litiaza biliara, probleme hepatice ;
  • infectii urinare acute si cronice, diverse probleme renale;
  • artrite, artroze, sciatica;
  • boli cardiace si pulmonare cronice;
  • anumite probleme endocrine(tulburari de crestere, tiroidiene, pancreatice);
  • tulburari menstruale sau postmenopauza (inclusiv mastodinii sau mastoza fibrochistica), probleme legate de sarcina, tulburari de dinamica sexuala;
  • socuri emotionale, depresii, anxietate, fobii, etc.

In cazurile in care nu se poate obtine vindecarea se produce de cele mai multe ori o ameliorare durabila.

Avantajele homeopatiei fata de alte metode terapeutice sunt: folosirea unor cantitati foarte mici de medicamente care implica pe de o parte lipsa toxicitatii asupra organismului, iar pe de alta parte costul foarte mic comparativ cu tratamentul alopatic. In ce priveste efectul terapeutic, acesta este mult mai complex si se exercita asupra intregului organism imbunatatind starea de sanatate atat in plan fizic cat si mental si emotional.


© Bio Terra Med 2016. BIO TERRA MED S.R.L. J40/3308/2001 C.U.I: 13798304. Sediu: Calea Grivitei, nr. 3, sect. 1, Bucuresti. P.L. Str. Pictor I. Negulici, nr. 27, Sect. 1, Bucuresti. Iban: RO87INGB0000999904552137 BANCA: ING Bank. Cap. social: 1215000 lei