Pentru acuratețea examenului virusologic, prezentarea la medicul virusolog trebuie să se facă în primele 3 zile de la apariția simptomelor.
Simptome afecțiuni oculare: ochiul se înroșește, apar: dureri oculare, disconfort la închiderea pleoapelor, fotofobie, prurit (mâncărime), inflamația pleopelor superioare și inferioare etc.
Simptome leziuni cutanate: apariția pe piele a unor pustule (vezicule) cu lichid, grupate.
Dacă în urma tratamentului efectuat, simptomele nu dispar sau reapar, este indicat să te adresezi virusologului pentru analize și investigații de specialitate pentru aflarea cu certitudine a cauzei și vei primi un tratment personalizat în funcție de tipul virusului.
Pentru că virusul poate să existe la nivel vaginal fără să existe simptome, iar în momentul nașterii se poate transmite copilului. Astfel, nou-născutul poate dezvolta herpes ocular (care este principala cauză de orbire, la nivel mondial), herpes diseminat (leziuni pe tot corpul) sau meningoencefalită herpetică.
Pentru că virusul se poate transmite copilului în momentul nașterii. Astfel, nou-născutul poate dezvolta HPV la nivelul feței (gura, ochi etc.).
Comentarii recente