Medicină internă

Fă cunoștință cu medicii noștri

Medicină internă

Diagnostic clinic si diferential al bolilor interne, tratament in afectiunile acute si cronice, sustinut de o gama larga de investigatii de laborator care se pot efectua in cadrul centrului nostru medical.

Medicina internă este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul şi prevenirea bolilor care afectează unul sau mai multe organe interne.

Medicul de medicină internă are competenţa de a evalua integral un asemenea bolnav şi de a indica priorităţile tratamentului acestuia, inclusiv de tratament invaziv sau chirurgical.

Conform cerinţelor UEMS European Board of Internal Medicine (octombrie 1995), medicul internist trebuie să aibă cunoştinţe aprofundate privind diagnosticul şi tratamentul bolilor medicale acute şi să fie familiarizat cu reabilitarea bolnavilor în vârstă.

În atribuţia medicului specialist în medicină internă intră şi diagnosticul şi tratamentul următoarelor categorii de bolnavi:

  • bolnavi cu afecţiuni multiple sau maladii complicate multiplu;
  • bolnavi cu boli sistemice (vasculite sistemice, boli autoimune, sindroame paraneoplazice, bolnavi cu febră de etiologie necunoscută);
  • bolnavi cu afecţiuni severe şi probleme medicale complexe; o parte din bolnavii diagnosticaţi sau trataţi initial de specialiştii de organ.

Abonează-te la postări

Loading

Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei