CHEK

Mihai Argăseală - CHEK

Mihai Argăseală


International Certified
CHEK practitioner
CHEK program coordinator

Ai dureri de spate sau de gât?

Ai avut operații sau accidentări care te împiedică să te miști eficient în sportul tău preferat sau la locul de muncă?

Vrei să obții o postură corectă și o condiție fizică optimă că să arăți și să te simți bine tot timpul? 

Ai ajuns unde trebuie! 

Imaginează-ți cum ar fi să te bucuri de activitatea ta profesională sau de sportul tău preferat fără să ai dureri, restricții sau limitări! 

Citește mai departe…

Ce este programul CHEK? 

C.H.E.K. este un program avansat de evaluare, tratament, recuperare și corectare posturală utilizat de către specialiști în sănătate la nivel mondial. Acesta reunește principiile fundamentale de sănătate într-un mod integrativ și individualizat, și este adaptat pentru nevoile fiecărui individ în parte.

Scopul acestui program este să te ajute să reduci, să elimini și să depășești cu succes limitările cauzate de dureri, accidentări de spate, de postura greșită sau dezechilibre musculare, care te împiedică să funcționezi la nivelul tău optim atât fizic cât și mental-emoțional. 

Astfel te poți bucura de tot ceea ce îți oferă corpul tău și îți poți îndeplini cu mai multă încredere visul și obiectivele tale. 

Cum se procedează? 

Acest program ne permite să avem un parteneriat cu tine, pacientul, lucrând îndeaproape pe diferite aspecte ale sănătății de care tu ai nevoie că să te echilibrezi. Astfel ne asigurăm că primești îndrumarea și instrumentele necesare pentru a-ți îndeplini obiectivul personal. 

Înscrierea în programul CHEK presupune completarea unor chestionare online de pre-evaluare. Acestea ne ajută să măsurăm condiția ta fizică și nivelul tău actual de stres fiziologic pentru fiecare sistem al corpului: gastro-intestinal, ficat, endocrin, reglarea glicemiei, scheleto-muscular, sistem imunitar, cardiovascular, etc.

În urma analizei chestionarelor, este stabilită o ședință inițială de evaluare posturală bio-mecanică a întregului corp, de către specialistul nostru în biomecanică. Această evaluare durează intre 60-90 de minute în funcție nevoile și problemele tale specifice. Evaluările CHEK se bazează pe un sistem complex de măsurători calitative și cantitative care ne oferă o imagine clară și cuprinzătoare cu privire la capacitatea ta de mișcare în fiecare articulație și mușchi al corpului. 

În urma acestei evaluări primești un raport detaliat al celor descoperite, precum și o serie de recomandări și un plan de acțiune care conține pașii necesari pentru a te echilibra și pentru a reduce stresul fiziologic.

Metodele de recuperare și antrenament corectiv sunt apoi adaptate și personalizate pentru a corecta și a îmbunătăți deficitențele specifice corpului tău. Specialiștii noștrii vor corela datele evaluărilor tale, le vor analiza și vor crea un program personalizat de stretching, mobilizări și exerciții corective dedicate nevoilor tale unice. 

Ce înseamnă CHEK

În acest pachet de 16 ședințe poți opta să te antrenezi de 2 ori pe săptămână alături de un secialist CHEK în sesiuni de 1-la-1. Vei putea face re-evaluarea o data la 2 luni pentru a măsura progresul și pentru a reajusta programul de antrenament în funcție de modificările apărute.

Pe parcursul programului CHEK vei fi îndrumat pe diferite aspecte ale sănătății tale, precum nutritie, hidratare, respirație s.a. și vei putea primi recomandări pentru a lucra în mod sinergic alături de alți specialiști din rețeaua noastră, acolo unde considerăm că este necesar și util pentru a complete nevoile tale. 

Aceștia pot fi: osteopati, ortodonti, nutriționisti clinici s.a.

CHEK contul meu


Cum te poate ajuta programul CHEK? 

Este important cât de mult trăiești, dar este și mai important cât de bine trăiești! 

Postura are un impact major asupra întregii noastre stări de sănătate, atât fizică cât și mentală – emoțională. Iată de ce….

Majoritatea oamenilor din societatea modernă nu “operează” la întregul lor potențial fizic, mental și emoțional, asta în primul rând datorită faptului că suntem expuși la un nivel foarte ridicat de stres și avem resurse scăzute de vitalitate. 

Dacă menținem o postură greșită pentru perioade îndelungate, precum atunci când lucrăm la birou, când ne mișcăm cu o postura greșită, acest lucru ne afectează atât coloana vertebrală, articulațiile și mușchii, cât și bună funcționare a sistemului respirator, digestiv și a tuturor glandelor și organelor interne.

Calitatea posturii și a mișcărilor noastre determina cât de mult și cât de bine ne vom putea bucura de o coloana vertebrală sănătoasă și de articulații funcționale pe termen lung. Odată cu o postura deficientă, apare și uzura prematură a discurilor vertebrale și a suprafețelor articulare. Datorită faptului că apar tensiuni, compensări și torsiuni la nivel de mușchi, articulații și ligamente, ele ne reduc capacitatea de a funcționa și de a ne mișca la nivelul nostrum optim. 

Efectul acestor dezechilibre ne scade atât durata de viață a aparatului osteo-articular, cât și capacitatea de lucru fizic imediată la locul de muncă, în sport sau în activitățile pe care le facem zilnic. Ele ne produc mai mult stres și pierderi de energie vitală datorită compensărilor care au loc. 

O postura echilibrată și aliniată ne permite să respirăm profund, să avem o circulație mai bună, o digestie mai bună și un consum eficient de energie, care aduce implicit o stare mentală și emoțională mai echilibrată. Un corp echilibrat vă consumă mai eficient energia vitală, decât un corp dezechilibrat. Capacitatea de mișcare și efort fizic depinde în mod direct de sănătatea, integritatea și buna funcționalitate a articulațiilor. 

Sistemul CHEK a fost conceput să meargă direct la cauza problemelor și dezechilibrelor fizice creând programul cel mai potrivit pentru condiția și nevoile tale individuale. Programele CHEK utilizează cele mai eficiente strategii și metode pentru a evalua, diagnostica, trata și recupera cu succes problemele scheleto-musculare care generează durere și disfuncții de mișcare. 

Înțelegerea aprofundată a corpului și personalizarea programului tău de recuperare și antrenament corectiv este elementul cheie care ne permite să ajungem la cauzele dezechilibrelor de postura. Astfel, putem afla în mod precis ce exerciții te ajută și ce exerciții te afectează, conform condiției tale fizice actuale. 

Fiecare program corectiv este unic, și este conceput pe baza unei evaluări atente și aprofundate. Acest fapt îți salvează mult timp, bani și energie în încercările de a găsi soluția potrivită pentru condiția ta.

Abordarea programului CHEK este una holistică și integrative pentru că își propune să evalueze, să identifice și să integreze într-un program practic elementele esențiale de sănătate de care ai nevoie pentru a te vindeca, echilibra și a te întoarce la starea ta ideală de bine și echilibru. 

Aplicând acest program, poți ajunge să te recuperezi, să previi viitoare accidentări și să îți prelungeșți potențialul genetic pe termen lung. Astfel, accelerezi recuperarea țesuturilor după efort, accidentări sau operații și reduci efectele negative ale factorilor de stres ce acționează asupra corpului tău.

De ce folosim un program holistic integrativ? 

Că să putem ajuta oricare dintre părți trebuie să înțelegem și să ajutăm întregul. Tocmai de aceea echilibrarea nutriției și a stilului de viață este o componentă complementară, chiar esențială pentru orice formă de recuperare, echilibrare sau pregătire fizică! 

Succesul pe termen lung în aproape orice proces de recuperare, corectare posturală sau pregătire fizică depinde de fiecare dată de o abordare holistică, care presupune atât un program individualizat de mobilizări și exerciții fizice corective cât și abordarea stresului și a factorilor de stil de viață. 

Nutriția și stilul de viață susțin echilibrarea corpului de la interior către exterior. Postura și mișcarea fizică susțin echilibrarea de la exterior către interior. 

Abordarea noastră îmbină mișcarea fizică cu elemente de anatomie funcțională, împreună cu o înțelegere a relației dintre sistemul scheleto-muscular, glande și organe interne, postura și respirația cu scopul de a crea o imagine care privește întreg corpul uman. 

Vrei să încerci o formulă care merge direct la țintă în corectarea dezechilibrelor tale fizice și în același timp să primești îndrumarea necesară pentru a învață să te miști corect și eficient de acum pe termen lung? 

Înscrie-te acum în programul CHEK și vei fi contactat de către specialiștii noștri pentru a stabili ședința ta de evaluare. 

Completează chestionarul de înscriere și te vom contacta pentru a stabili prima ta sedință de evaluare.

https://solvemybackpain.typeform.com/to/HiH2hjDl

Pentru cine este recomandat?

Programul CHEK s-a dovedit eficient în următoarele tipuri disfuncții: 

  • Eliminarea durerilor de spate; 
  • Dezechilibre și afecțiuni ale coloanei vertebrale: hernie de disc, hipercifoză, hiperlordoză, scolioză; 
  • Creșterea capacității fizice la locul de muncă; 
  • Creșterea performanței fizice sportive; 
  • Probleme și restricții respiratorii; 
  • Disfuncții ale musculaturii abdominale; 
  • Disfuncții și dureri ale articulației sacro-iliace;
  • Incontinență;
  • Pregătire preoperatorie; 
  • Recuperare postoperatorie de hernii de disc, cezariene, hernie abdominală s.a.

Solicită programare

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Despre programul CHEK mai poți citi detalii și aici

Abonează-te la postări

Loading

Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Youtube Bio Terra Med - Abonează-te

Bio Terra Med Primăverii

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei