FIZIOTERAPIE

Cristian Popa

Fiziokinetoterapeut

bio terra med

primăverii

Cristian are experiență de 15 ani în domeniul kinetoterapiei, a urmat cursuri de formare postuniversitară de: Interpretare radiologică și imagistică pentru kintoterapeuți, Kinesiotaping, Terapia Schroth 3D de recuperare a scoliozelor, Dry Needling, Prime PhysioBlade, Orthopedic Manual Therapy Romania (cursant).

Completarea acestui câmp nu este obligatorie, dar poate fi utilă.
Dacă alegeți efectuarea plății la recepție, vă recomandăm să utilizați plata cu cardul.
https://bioterramed.ro/politica-de-confidentialitate/

Absolvent al Universității ”Vasile Alecsandri” Bacău, masterat în ”Recuperarea sechelelor posttraumatice ale țesuturilor cutanate și subcutanate”.

Cel mai important lucru din lume e un copil sănătos. Kinetoterapia face parte din actul medical ce contribuie direct (prin îndreptarea unei deficențe) dar și indirect (profilactic) la dreptul la o viață sănătoasă a fiecărui copil, ulterior adult. Într-adevăr cei mai frumoși pacienți ai noștri sunt copiii. Ei având o putere și o voință enormă de a lupta împotriva curentului; rezultatul muncii și devotamentului lor reprezentând satisfacția supremă a fizioterapeutului, umplându-l de energie și împingându-l pe acesta să intre zilnic in cabinet pentru a-și continua munca alături de ei.

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră aveți scolioză, este posibil să sperați la o soluție care este mai proactivă decât „așteptați și vedeți”, mai puțin perturbatoare decât purtarea unui corset și mai puțin invazivă decât intervenția chirurgicală.

Dacă copilul dumneavoastra se află în perioada adolescențină, ar putea fi mai expuși riscului ca scolioza să se agraveze.

Fizioterapia prin programul de terapie Schroth, poate avea un impact pozitiv asupra calității vieții unei persoane, vă poate scăpa de durere, vă poate îmbunătăți mobilitatea și postura și vă poate crește forța musculară.

Într-o primă fază, terapeutul va face o evaluare inițială, apoi, pacientul v-a fi învățat exerciții de mobilitate pentru a îl ajuta să-și îmbunătățească elasticitatea musculară si mobilitatea articulară, ulterior învățând terapia Schroth 3D pentru a conștientiza și obține o postură nouă și corectată, existând dovezi bune că poate încetini chiar progresia curburii scoliotice.

Cristian Popa vă recomandă
Blog de sănătate

Scolioza și Terapia Schroth

Scolioza reprezintă o deformare tridimensionala a coloanei vertebrale si a cutiei toracice, care poate evolua exploziv în timpul puseelor de creștere ale copilului. Marea majoritate a pacienților (80%-90%) suferă de scolioză idiopatică (fără o cauză cunoscută). Având în vedere că progresul cel mai mare al curburilor scoliotice au loc in...

CITEȘTE MAI DEPARTE

Postura hipercifotică sau “cocoșată”

Postura hipercifotică sau “cocoșată” nu este doar o problema estetică. Impactul negativ pe care aceasta îl are în sănătatea fizică, emoțională și starea generală de bine sunt lucruri dovedite care ne afectează calitatea vieții și capacitatea de mișcare. Utilizarea în masă a telefoanelor mobile, stilul de viață sedentar crează o...

CITEȘTE MAI DEPARTE

Afecțiuni dermatologice la sportivi

Cu toate că sportul este benefic pentru sănătate, exista riscul ca sportivii să dezvolte anumite afecțiuni dermatologice. Aceste afecțiuni pot afecta performanța sportivă, sănătatea generală și calitatea vieții. În acest articol, vom discuta despre câteva dintre cele mai frecvente afecțiuni dermatologice întâlnite la sportivi și modul în care acestea pot...

CITEȘTE MAI DEPARTE

Loading

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE

bio terra med youtube channel
Click pe imagine pentru a accesa canalul nostru de YouTube

Lasă un review

Părerea ta contează!

Te rugăm să răspunzi la cele 3 întrebări și să completezi câmpul “Review” cu feedbackul tău. 

Click pe butonul de mai jos

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Bio Terra Med
Average rating:  
 0 reviews

Părerea ta contează și pentru alți pacienți interesați, dar ne ajută și pe noi să creștem calitatea serviciilor medicale pe care vi le oferim.

Doar review-urile care conțin numele real al pacientului vor fi aprobate și publicate, deoarece trebuie să verificăm că ai fost într-adevăr pacientul / pacienta domnului Cristian Popa.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei