FIZIOTERAPIE

Cristian Popa - Fiziokinetoterapeut specializat în terapia 3D Schroth

Cristian Popa

Fiziokinetoterapeut

bio terra med

primăverii

Cristian Popa a absolvit Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității “Vasile Alexandri” din Bacău. Și-a continuat studiile și a făcut Masterul în “Recuperarea sechelelor posttraumatice ale țesuturilor cutanate și subcutanate”.

Are experiență practică de 15 ani în domeniul kinetoterapiei, în Italia (la Institutul Europa din Genova) și România.

Cursuri de formare postuniversitară:

 • Terapia Schroth 3D de recuperare a scoliozelor
 • Kinesiotaping,
 • Dry Needling,
 • Prime PhysioBlade,
 • Orthopedic Manual Therapy
 • Interpretare radiologică și imagistică pentru kintoterapeuți

Tot pasiunea pentru meseria sa și pentru lucrul cu copiii, adolescenții și tinerii, i-a condus pașii către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Aici a lucrat cu copiii cu probleme neuro-motorii, proveniți din medii defavorizate, din județul Bacău. 

Fiind el însuși părinte, Cristian ne împărtășește: 

Cel mai important lucru din lume e un copil sănătos. Kinetoterapia face parte din actul medical ce contribuie direct (prin îndreptarea unei deficiențe) dar și indirect (profilactic) la dreptul la o viață sănătoasă a fiecărui copil, ulterior adult.

Copiii au o putere și o voință enorme de a lupta, iar rezultatele muncii și devotamentului lor reprezintă satisfacția supremă a fizioterapeutului.

SOLICITĂ PROGRAMARE
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Doresc să
Dacă alegeți efectuarea plății la recepție, vă recomandăm să utilizați plata cu cardul.
https://bioterramed.ro/politica-de-confidentialitate/

Alături de fizioterapeut, însă, făcând echipă cu acesta, trebuie să se afle părinții. Implicarea lor nu constă doar în aceea de a aduce copilul la cabinet, ci și de a-i fi model acasă, în viața de zi cu zi, pe toate planurile. Un stil de viață sănătos se învață mai întâi acasă și se corectează sau ajustează în cabinet, pentru rezultate optime. 

Dacă copilul dumneavoastră se află în perioada adolescentină, ar putea fi mai expus riscului agravării scoliozei. 

Fizioterapia, prin programul de terapie 3D Schroth, poate avea un impact pozitiv asupra calității vieții unei persoane, prin:

 • stabilizarea coloanei vertebrale
 • eliminarea durerilor (dacă acestea au apărut)
 • îmbunătățirea mobilitatății și a posturii și prin
 • creșterea forței musculare.

Care sunt pașii?

 1. Evaluarea inițială pentru stabilirea gradului de afectare al coloanei vertebrale;
 2. Învățarea exercițiilor de mobilitate care ajută pacientul să-și îmbunătățească elasticitatea musculară si mobilitatea articulară;
 3. Învățarea terapiei 3D Schroth pentru a conștientiza și a obține o postură nouă și corectată.

Există dovezi științifice că terapia 3D Schroth poate încetini chiar, progresia curburii scoliotice.

Ce facem cu adulții?

Odată cu terminarea perioadei de formare a coloanei vertebrale, adultul are nevoie de alte tipuri de intervenții fiziokinetoterapeutice pentru corectarea și tratarea afecțiunilor coloanei. Trebuie să luăm în considerare și tipul de meserie pe care o persoană adultă îl practică, împreună cu stilul de viață. În secolul nostru viața adultului marcată de sedentarism, iar afecțiunile musculo-scheletale fac parte, de asemenea, din panoplia bolilor profesionale. Acestea afectează direct calitatea vieții adultului prin apariția durerilor, calitatea diminuată a somnului, lipsa concentrării și, împreună cu o nutriție deficitară și dezordonată pot conduce la o viață profund afectată și predispusă unor afecțiuni medicale mult mai grave.

Așadar, în privința adulților este important să punctăm rolul vital al prevenției.

Eu nu “lucrez doar în sală” cu adulții și copiii, ci le și ofer soluții practice pentru creșterea calității vieții în viața lor de zi cu zi, iar acolo unde este cazul, le recomand să facem echipă și cu 

 • medic ortoped
 • medic de recuperare medicală
 • psiholog
 • medic nutriționist
 • medic cardiolog
 • medic neurolog

pentru a le forma un stil de viață sănătos, pe termen lung.

Cristian Popa vă recomandă
Blog de sănătate

GI Stool Profile

Testul GI Stool Profile

Testul GI STOOL PROFILE sau evaluarea exhaustivă a funcției gastrointestinale Articol oferit de testedebine.ro Când se recomandă evaluarea exhaustivă a funcției gastro-intestinale? – Sindrom de intestin iritabil;– Sindrom metabolic;– Boli autoimune;– Flatulență, meteorism;– Diabet de tip 2;– Dureri abdominale;– Diaree;– Oboseală cronică;– Probleme dermatologice cronice;– Pipertensiune. Echilibrul și buna funcționare...

CITEȘTE MAI DEPARTE
terapie cranio-sacrala bebelusi

Terapia craniosacrală pentru bebeluși

De cele mai multe ori compresiile craniene produse în timpul vieții intrauterine sau în timpul nașterii sunt responsabile de compresii ale nervilor ce ies de la baza craniului cum sunt nervul vag, nervul hipoglos etc. Află mai multe despre terapia craniosacrală de la colegele noastre - Mihaela Berescu și Simona...

CITEȘTE MAI DEPARTE
bolile tiroidei dr andreea theodoru

Femeile și bolile tiroidei

Bolile tiroidei sunt mai frecvent întâlnite la femei.  SUNT FEMEILE MAI PREDISPUSE LA BOLI ALE TIROIDEI? Dr. Andreea Theodoru: Da, din păcate femeile fac mai des boli ale tiroidei decât bărbații. De exemplu – în cazul tiroiditei Hashimoto femeile fac această boală cam de 7 ori mai mult decât bărbații,...

CITEȘTE MAI DEPARTE

Loading

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE

bio terra med youtube channel
Click pe imagine pentru a accesa canalul nostru de YouTube

Lasă un review

Părerea ta contează!

Te rugăm să răspunzi la cele 3 întrebări și să completezi câmpul “Review” cu feedbackul tău. 

Click pe butonul de mai jos

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Bio Terra Med
Average rating:  
 0 reviews

Părerea ta contează și pentru alți pacienți interesați, dar ne ajută și pe noi să creștem calitatea serviciilor medicale pe care vi le oferim.

Doar review-urile care conțin numele real al pacientului vor fi aprobate și publicate, deoarece trebuie să verificăm că ai fost într-adevăr pacientul / pacienta domnului Cristian Popa.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei