NUTRIȚIE


Echipa - Nutritie si Onco-nutritie - Dr. Adriana Nae - HIFU Centre

Nutriție, Onco-Nutriție

Dr. Adriana Nae

BTM Grivița
BTM Negulici

Echipa - Dr. Elena Dragan - Medic specialist Endocrinologie și Nutriție

Endocrinologie, Nutriție

Dr. Elena Drăgan

BTM Negulici

Cuvântul  “nutriție” ne duce cu gândul la actul de hrănire, în timp ce atunci când auzim cuvântul “dietă”, ne gândim aproape automat la un plan de piedere în greutate / slăbire. În realitate, cei doi termeni au același înțeles și se referă la modul de alimentație al unei persoane, adică la obiceiurile sale alimentare. 

Obiceiurile alimentare sănătoase sunt dobândite cu ușurință  doar în copilărie, iar la maturitate devine din ce în ce mai dificil să le dobândești și să le păstrezi.

Studii științifice ample au demonstrat că, alături de stres, mișcare, fumat, poluare, alimentele în sine sunt un important factor epigenetic, cu  impact major asupra genelor noastre și, implict, asupra stării de sănătate a urmașilor noștri.BTM Negulici

Click pe hartă pentru mărire.BTM Grivița

Click pe hartă pentru mărire.Programare rapidă

Completarea acestui câmp nu este obligatorie, dar poate fi utilă.
Dacă alegeți efectuarea plății la recepție, vă recomandăm să utilizați plata cu cardul.
https://bioterramed.ro/politica-de-confidentialitate/


Abonați-vă la canalul nostru de YouTube


Vrei să fii sănătos?

Atunci ai grijă să faci mișcare zilnic, să bei apă suficientă, să dormi suficient, să ai o stare psihică buna și fii atent ce și cum mănânci sau ce alegi să nu mănânci. Interdicțiile religioase, efortul prelungit, practicarea sporturilor de performanță sau alegerile personale au impact asupra modului în care ne alimentăm. Dorința de a alege alimente de calitate ne face să ne gândim – de cele mai multe ori – la modul în care au fost obținute alimentele ori la prețul lor și mai puțin la calitățile nutritive ale acelui aliment. Doar un specialist te poate învăța cum să faci alegerile corecte, astfel încât alimentația ta să respecte principiile care-ți asigură sănătatea: să fie variată, echilibrată și adecvată modului tau de viață!

Vrei să slăbești?

Atunci lasă deoparte sfaturile prietenilor care au reușit sau milioanele de articole de pe internet. Și ține cont că, deși constitutiv și funcțional suntem la fel, avem, în primul rând, coduri genetice care ne dau unicitate, particularități sau disfuncții. Bineînțeles că poți pierde kilograme urmând regimuri alimentare restrictive, însă impactul acestora pe termen lung asupra sănătății tale poate fi devastator uneori. Prin urmare, doar un specialist poate stabili un plan de pierdere în greutate adaptat nevoilor tale și te va învăța cum să-ți păstrezi greutatea și sănătatea pe termen lung.  

Intoleranțele alimentare, alergiile, afecțiunile cardiace sau oncologice, eczemele, bolile autoimune sunt adevărate provocări când vine vorba de alimentație, iar abundența articolelor de pe internet în acest domeniu este copleșitoare. La o căutare mai temeinică găsești recomandări contradictorii și, în lipsa unor cunoștințe solide de fiziologie, biochimie, fizică etc, este dificil să faci o alegere corectă. Prin urmare, doar un specialist va ține cont de starea ta clinică, de afecțiunile colaterale, de tratamentul pe care îl urmezi și va putea face o evaluare nutrițională corectă urmată de recomandări personalizate, în concordanță cu toate aceste aspecte.

Nu exista soluții “minune” care să permita în același timp obținerea unei greutăți normale în timp foarte scurt și menținerea acestei greutăți pe termen lung!!! 

Pentru  atingerea greutății  optime și păstrarea ei pe termen lung, Nutriționistul recomandă pacienților săi un program integrat care, pe langa planul personalizat de nutriție, cuprinde, de asemenea, și ședințe de Kinetoterapie, Fizioterapie, dar și de Psihoterapie.  Conștientizând pe deplin că schimbarea greutății corporale înseamna categoric schimbarea modului de viață, pacientul care își dorește binele în viața sa va accesa acest program integrat!

Până de curând, persoanele subponderale sau normoponderale nu s-ar fi gândit să apeleze la ajutorul unui Nutriționist, cu convingerea că, dacă ești mai slab sau ești într-un interval de normalitate al greutății, înseamnă automat că te hrănești corect. Însă provocările lumii moderne (activitățile deosebit de solicitante în plan intelectual, fumatul, obiceiurile sociale, consumul de substanțe interzise, munca de birou și implicit lipsa de mișcare,  somnul insuficient etc.) pot duce și la pierderi în greutate, determinate – de cele mai multe ori – de consumul unor alimente deficitare din punct de vedere nutritiv sau de un regim alimentar haotic și insuficient. Un Nutriționist va recomanda în primul rând un set de analize, va face măsuratori ale compoziției tisulare (greutate, grăsime corporală, grăsime viscerală, masă musculară, nivel de hidratare, masă osoasă, rată metabolică bazală etc), va indica – daca este cazul – un consult și pe alte specialități medicale și, în baza tuturor rezultatelor, va putea realiza un plan de nutriție “custom-made” – potrivit fiecărei persoane, astfel încât să-i asigure pacientului revenirea la o greutate normala și atingerea  unei stări optime de sănătate. 

În cazul tulburărilor de alimentație (supraalimentarea, anorexia, bulimia și alte tulburări alimentare) este vital ca Nutriționistul să le identifice și apoi, împreună cu medicul psihiatru și psihologul, să gestioneze în echipă aceste afecțiuni până la rezolvarea lor.


One comment

Comments are closed.

© Bio Terra Med 2016. BIO TERRA MED S.R.L. J40/3308/2001 C.U.I: 13798304. Sediu: Calea Grivitei, nr. 3, sect. 1, Bucuresti. P.L. Str. Pictor I. Negulici, nr. 27, Sect. 1, Bucuresti. Iban: RO87INGB0000999904552137 BANCA: ING Bank. Cap. social: 1215000 lei

0723.341.001