Testul GI Stool Profile

Testul GI STOOL PROFILE sau evaluarea exhaustivă a funcției gastrointestinale

Articol oferit de testedebine.ro

Când se recomandă evaluarea exhaustivă a funcției gastro-intestinale?

– Sindrom de intestin iritabil;
– Sindrom metabolic;
– Boli autoimune;
– Flatulență, meteorism;
– Diabet de tip 2;
– Dureri abdominale;
– Diaree;
– Oboseală cronică;
– Probleme dermatologice cronice;
– Pipertensiune.

Echilibrul și buna funcționare a intestinului joacă un rol esențial pentru starea noastră generală de sănătate. GI Stool Profile este un test dezvoltat de laboratoarele Genova Diagnostics din SUA. A fost special conceput pentru o evaluare exhaustivă a funcției gastrointestinale, prin intermediul căreia pot fi identificate și eliminate posibilele cauze ale simptomelor asociate unui număr vast de afecțiuni.

Rezultatele testului GI Stool Profile reprezintă un instrument valoros în configurarea unui tratament personalizat. Un algoritm special creat permite sumarizarea rezultatelor într-un raport ușor de parcurs. Raportul conține și posibile variante de abordare terapeutică în cazul unei perturbări a funcției gastrointestinale.

Cei 4 piloni ai sănătății intestinale

Rezultatele testului GI Profile oferă informații valoroase despre:

1. Digestia și absorbția nutrienților

– Elastaza pancreatică – biomarker care indică posibile perturbări ale funcției exocrine a pancreasului;

– Produși de degradare a proteinelor – proteinele ingerate care nu sunt metabolizate și absorbite în intestinul subțire vor fi fermentate de bacterii. Astfel se  generează produși de degradare sub formă de acizi cu catenă scurtă. Valorile scăzute sau crescute ale acestui biomarker pot fi asociate cu diverse afecțiuni:

 • SIBO,
 • diverticuloză,
 • boală celiacă,
 • sângerări gastro-intestinale sau
 • pancreatită cronică

– Grăsimi în scaun – marker pentru evaluarea digestiei lipidice și a sindromului de malabsorbție.

2. Inflamația și imunitatea mucoasei intestinale

– Calprotectina – biomarker de inflamație intestinală. Calprotectina este o proteină cu proprietăți antimicrobiene, relevantă pentru diferențierea dintre sindromul de intestin iritabil și bolile inflamatorii cronice;

– Proteina eozinofilică (EPX) – valorile sale ridicate pot indica alergii IgE-mediate, boală inflamatorie intestinală sau infecții parazitare;
– IgA secretor – indicator pentru permeabilitatea mucoasei intestinale.

3. Procesele metabolice mediate de microbiom – indicatori metabolici:

– Acizi cu catenă scurtă – acetat, n-butirat, propionat – cu rol în menținerea funcției barierei gastrointestinale, în absorbția apei, electroliților și nutrienților și modelarea răspunsului anti-inflamator și antimicrobian;
– β-glucuronidază – enzimă produsă de anumite bacterii din microbiom, cu rol în metabolizarea carbohidraților complecși.

4. Microbiomul gastrointestinal

– Bacterii comensale – 24 de tipuri de bacterii care alcătuiesc microbiota, de echilibrul căreia depinde buna funcționare a organismului. Aceasta este implicată în procesele de digestie, în dezvoltarea și stimularea sistemului imunitar, previne înmulțirea speciilor dăunătoare, sintetizează nutrienți sau neutralizează toxine. Analiza acestora este relevantă pentru a pune diagnosticul de disbioză;
– Drojdii si fungi – este analizată prezența agenților patogeni sau cu potențial patogen;
– Paraziți intestinali – este analizată prezența a 30 de specii de paraziți prin tehnici combinate de cultură și PCR;
– Alți biomarkeri – sângerări oculte în scaun, culoare, consistență și pH scaun.

Care sunt pașii?

 1. La recepția Bio Terra Med Primăverii solicitați kitul pentru testul GI STOOL PROFILE. Vi se va spune în ce zi și la ce oră puteți veni să-l ridicați de la recepție. 
 2. Urmați pașii din ghidul de recoltare. 
 3. IMPORTANT! Probele pot fi expediate către laboratorul din SUA în zilele de luni, marți sau cel târziu miercuri. Vă rugăm să ne sunați în dimineața în care aveți TOATE cele 6 flacoane cu probe pentru a trimite la dumneavoastră curierul DHL. Pentru a ne anunța vă rugăm să sunați sau să trimiteți un mesaj pe Whatsapp, până cel târziu la ora 10.00, la 0723.341.001.

Da, testul GI STOOL PROFILE se efectuează în SUA și, pe lângă rezultate veți primi și recomandările medicilor de la laboratorul unde se analizează probele. Aceste recomandări, împreună cu recomandările medicului dumneavoastră (medic de familie, medic gastroenterolog sau medic nutriționist) vă vor ajuta în ameliorarea și chiar vindecarea simptomelor pe care le manifestați. 

Prețuri și metode de plată

Prețul testului GI STOOL PROFILE costă 3600 lei.

1. Plata la recepție – cash sau cu card

Testul va fi plătit în ziua în care comandați kitul, la recepția Bio Terra Med Primăverii.

2. Plata în rate

Dacă aveți un card de cumpărături emis de una dintre băncile:

 • Banca Transilvania (Cardul Star BT),
 • BRD Finance,
 • Alpha Bank sau
 • First Bank

puteți opta pentru plata în rate.

Anunțați că optați pentru această modalitate de plată în ziua în care comandați kitul pentru test. Vi se va emite un link de plată ce vă va fi transmis pe email sau Whatsapp. Doar după validarea plății puteți să ridicați kitul de testare. 

3. Plata online, direct în magazinul nostru online

Dacă doriți să efectuați plata online (fără rate), o puteți face AICI. Această metodă are avantajul de a fi mai eficientă, deoarece nu mai trebuie să faceți primul drum la Bio Terra Med Primăverii.

La completarea datelor, în momentul efectuării plății online, vă rugăm să completați cu atenție numărul de telefon și vă vom suna noi imediat ce plata a fost validată de sistem, pentru a stabili data și ora la care puteți veni să ridicați kitul de testare. 

Abonează-te la canalul nostru de YouTube

Împărtășește acest articol cu cineva căruia / căreia crezi că îi este de folos!

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Contact

bio terra med primăverii
0723.341.001

Str. Pictor Ion Negulici, Nr. 27, Sect. 1, București

Te-ar putea interesa și...

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei