0723.341.001

Kinetoterapia în timpul sarcinii

28/01/2020 0
Kinetoterapia-in-timpul-sarcinii.jpg

Perioada sarcinii este una foarte prețioasă și plină de transformări pentru viitoarele mame. Felul în care decurg aceste 9 luni, pune bazele noii vieți a mamei, dar și a viitorului copil.

Kinetoterapia în timpul sarcinii menține starea de sănătate și previne problemele ce pot apărea odată cu transformările specifice acestei perioade.

Influențele exercițiilor sunt deopotriva fizice și psihice:

  • îmbunătățesc circulația limfatică și sanguină,
  • cresc capacitatea pulmonară, prin adaptarea respirației la efort,
   *Educarea mișcărilor respiratorii toracice și diafragmatice pregătesc viitoarea mamă pentru travaliu.
  • mențin și îmbunătățesc mobilitatea musculară și articulară,
  • tonifică musculatura, inclusiv cea solicitată în timpul nașterii
   *Toate acestea ajută viitoarea mamă să parcurgă mai ușor perioada aceasta plină de sentimente noi și, uneori, contradictorii.

Exercițiile sunt realizate sub îndrumarea unui kinetoterapeut. Ele sunt adaptate în funcție de:

  • vârsta sarcinii,
  • capacitatea de efort a gravidei,
  • istoricul medical al gravidei,
  • starea actuală de sănătate.

Înaintea începerii programului de kinetoterapie este nevoie de acordul medicului obstretician.

Programul de exerciții trebuie să îi asigure o stare de bine viitoarei mămici și orice modificare neplacută – disconfort, contracții, dureri abdominale – trebuie urmată de oprirea execuției.
Exercițiile libere, streching-ul, exercițiile cu bețe, cu benzi elastice, gantere sau mingi de gimnastică, stau la baza constituirii unui program complex, adaptat la vârsta sarcinii și capacitatea fizică a gravidei.

KINETOTERAPIA ÎN TIMPUL SARCINII – PRIMUL TRIMESTRU 

Sunt permise exerciții libere în toate pozițiile fundamentale. Se evită cele cu rezistență mare, cele care solicită mult abdomenul, săriturile și cele de forță (de ex: împingerea și ridicarea greutăților mari).

KINETOTERAPIA ÎN TIMPUL SARCINII – AL DOILEA TRIMESTRU 

Apar modificările de statică vertebrală, apare retroversia bazinului și schimbarea centrului de greutate – lordoza lombară). În această perioadă pozițiile de execuție se vor efectua cu bază largă de susținere pentru relaxarea lombară.
Obiectivele principale în al doilea trimestru sunt:

  • îmbunătățirea posturii,
  • întărirea planșeului pelvin,
  • relaxarea generală și
  • adaptarea respirației atât în efort cât și în repaus.

KINETOTERAPIA ÎN TIMPUL SARCINII – ULTIMUL TRIMESTRU 

Este cel în care majoritatea femeilor își simt greutatea în plus ca fiind o povară. Exercițiile se concentrează pe reducerea edemelor și corectarea dezechilibrului postural produs de greutatea cumulată.
Acestea vor fi realizate prin mișcări ușoare ale membrelor superioare și inferioare, stretching și posturări ce reduc presiunea de la nivelul coloanei vertebrale – poziția în patrupedie fiind una buna și pentru exerciții, dar și pentru relaxare.

* Exercițiile corect efectuate sunt benfice în timpul sarcinii, în timpul nașterii și ajută organismul să își revină mai repede.
**Mișcarea regulată ajută la accelerarea metabolismului, reducând riscul apariției de la acest nivel (constipația, aciditatea gastrică etc.)

Pentru programări, vă invităm să completați formularul afișat pe această pagină și colegele noastre de la recepție vă vor suna pentru a stabili toate detaliile. SOLICITARE PROGRAMARE

Dacă alegeți efectuarea plății la recepție, vă recomandăm să utilizați plata cu cardul.
Am citit politica de confidențialitate și prelucrare a datelor mele personale de pe acest site.

KINETOTERAPEUT

Simona RUSU

Click pe imagine pentru a accesa profilul terapeutului.
Simona Rusu Kinetoterapeut

KINETOTERAPEUT

Mihaela BERESCU

Click pe imagine pentru a vizualiza profilul terapeutului.
Kinetoterapeut Mihaela Berescu

BTM NEGULICI

Click pe hartă pentru mărire.


YOUTUBE

BTM ABONEAZĂ-TE!

Dacă te-ai abonat la canalul nostru de YouTube, nu uita să apeși pe clopoțelul din dreapta butonului de abonare pentru a primi notificări de fiecare dată când postăm un material nou!
De asemenea, dacă îți plac materialele noastre video și le consideri utile, nu uita să dai LIKE și SHARE! În acest fel informația va fi recomandată de YouTube și altor oameni și este o modalitate simplă prin care și TU poți să ajuți!

BLOG DE SĂNĂTATE

ABONEAZĂ-TE!

Adresa ta de email va fi folosită exclusiv pentru a-ți trimite notificări de fiecare dată când publicăm un articol medical. Te poți dezabona printr-un singur click, iar adresa ta de email va fi ștearsă automat din baza noastră de date.

Loading


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


© Bio Terra Med 2016. BIO TERRA MED S.R.L. J40/3308/2001 C.U.I: 13798304. Sediu: Calea Grivitei, nr. 3, sect. 1, Bucuresti. P.L. Str. Pictor I. Negulici, nr. 27, Sect. 1, Bucuresti. Iban: RO87INGB0000999904552137 BANCA: ING Bank. Cap. social: 1215000 lei

0723.341.001