Papiloamele – tratează-le rapid și eficient!

14/01/2019 4
Papiloame.jpg

Papiloamele sunt tumori cutanate benigne, cu aspect pediculat (similare unor « ciucurași »), de culoarea pieleii sau hiperpigmentate (de la brun deschis la brun închis), localizate cel mai frecvent la nivelul pliurilor (gât, axilă, submamar) dar și în  jurul ochilor, pe torace sau abdomen.

Dimensiunile papiloamelor variază de la leziuni foarte mici de sub 1mm până la leziuni mai mari de 5mm. De cele mai multe ori sunt asimptomatice, însă, datorită traumatismelor sau macerației locale pot deveni dureroase, sângerânde și uneori se pot infecta.

De ce apar papiloamele?

Papiloamele sunt de origine virală, în etopatogenia (apariția) lor fiind implicate unele subtipuri de HPV – human papilloma virus.

De asemenea, o serie de afecțiuni precum obezitatea, diabetul zaharat, acromegalia, afecțiunile tiroidiene sau sarcina predispun la apariția papiloamelor.

Căile de transmitere ale papiloamelor

Prin contact direct cu persoane sau obiecte contaminate sau autoinoculare (de la o leziune preexistentă, prin microtraumatisme). Transmiterea lor este influențată și de o multitudine de factori locali și externi: pielea uscată, transpirația excesivă, fricțiunea persistentă, frecventarea piscinelor, sălilor de sport.

Cum se tratează papiloamele?

1. Electrocauterizarea – este procedura eficientă și rapidă ce constă în încălzirea țesutului prin electricitate. Procedura se efectuează sub anestezie locală cu Xilinina, de către medicul dermatolog, după evaluarea atentă a leziunilor cutanate.

Tratamentul este nedureros, vindecarea este rapidă și fără cicatrici.

3. Radiocauterizarea – este un tratament simplu și eficient, ce utilizeaza  unde radio de înaltă frecveță. Procedura se efectuează sub anestezie locală, fără să creeze disconfort pacientului, fără durere sau sângerare.

2. Eliminarea cu ajutorul unor substanțe caustice – este o metodă de tratament mai puțin indicată în cazul papiloamelor. Leziuniile fiind de mici dimensiuni și având un aspect pediculat (o baza mică de implantare) aceste substanțe caustice au un efect puternic iritativ determinând arsuri la nivelul tegumentului adiacent.

IMPORTANT!!!

Diagnosticul de papiloame este stabilit de medicul dermatolog.

Nu trebuie confundate papiloamele cu nevii (alunițele). Aspectul lor poate fi similar, însă metodele de tratament sunt complet diferite!!!

Unde și în ce condiții puteți trata papiloamele?

1. Cu decontare CNAS

La Bio Terra Med Grivița puteți veni cu bilet de trimitere din partea medicului de familie sau specialist. 

Tratamentul papiloamelor se realizează prin electrocauterizare

Medicul decide, în urma consultației, numărul necesar de ședințe. Trebuie să știți că medicul dermatolog vă poate programa de 3 ori (adică 3 ședințe de tratament) într-un interval de 60 zile de la data primei consultații – toate ședințele fiind decontate asiguraților din Sistemul Național de Asigurări de Sănătate (CNAS), indiferent de localitatea de proveniență. 

2. Cu plată

La Bio Terra Med Grivița – tratare prin electrocauterizare

La Bio Terra Med Negulici – tratare prin radiocauterizare

Cine realizează aceste tratamente?

Dr. Teodora Predescu – medic specialist Dermato – venerologie și Estetică medicală. Despre doamna dr. Teodora Predescu puteți afla mai multe dând click aici

Programări

Cel mai simplu și rapid, vă puteți programa completând formularul afișat pe această pagină. Vă rugăm să apăsați butonul “trimite” o singură dată, pentru a nu transmite repetitiv solicitarea de programare.

Vă mai puteți programa:

 • sunând la numărul de telefon 0724.262.110
 • prin email:
  • dacă doriți această procedură cu decontare CNAS, la adresa receptie.grivita@bioterramed.ro
  • dacă doriți această procedură cu plată, la una dintre adresele: receptie.negulici@bioterramed.ro sau receptie.grivita@bioterramed.ro
 • pe pagina noastră de Facebook, trimițând mesaj privat.

Programare Dr. Teodora Predescu
Dacă alegeți efectuarea plății la recepție, vă recomandăm să utilizați plata cu cardul.


LISTA DE PREȚURI


BIO TERRA MED GRIVIȚABIO TERRA MED NEGULICITratamentul PRX T33
4 comments

 • Avatar
  Andrei

  22/03/2021 at 19:16

  buna ziua,
  Am un raport medical intermediar de la un medic dermatolog de la Regina Maria in care se recomanda electrocauterizarea papiloamelor.
  Pe baza acestuia se deconteaza electrocauterizarea la clinica dvs?

  Multumesc

  Reply

 • Avatar
  Iordanescu Costel

  18/09/2020 at 09:28

  cam cat costa in medie electrocauterizarea unui papilom de dimensiuni mici ,am pe gat vreo 4 papiloame care se agata de haine . nu as vrea sa-mi luati si pielea de pe mine la sfarsit ,sa fiu nevoit sa-mi vand si casa ! Multumesc .

  Reply

  • Avatar
   Bio Terra Med

   18/09/2020 at 15:37

   Buna ziua, domnule Iordănescu,
   La Bio Terra Med Grivița, la Dr. Horia Beți sau la Dr. Teodora Predescu puteți efectua electrocauterizarea papiloamelor pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist.
   Altfel, dacă doriți să achitați procedura, puteți vedea prețurile în lista noastră de prețuri: https://bioterramed.ro/preturi/

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Translate

© Bio Terra Med 2016. BIO TERRA MED S.R.L. J40/3308/2001 C.U.I: 13798304. Sediu: Calea Grivitei, nr. 3, sect. 1, Bucuresti. P.L. Str. Pictor I. Negulici, nr. 27, Sect. 1, Bucuresti. Iban: RO87INGB0000999904552137 BANCA: ING Bank. Cap. social: 1215000 lei