0723.341.001

Peelingul chimic Target Nanopeel System – tratamentul eficient al melasmei

17/02/2020 0
Peelingul-chimic-Target-Nanopeel-System-pentru-melasma-si-pete-pigmentare.jpg

Peelingul chimic Target Nanopeel System este un tratament de ultimă generație, care folosește nanotehnologie.

Melasma este una dintre cele mai frecvente afecțiuni dermatologice al cărei tratament este dificil, iar tendința de remisie spontană este foarte mică.

Caracteristicile peelingului chimic Target Nanopeel System

 • Este un sistem de peeling non-acid. Adică nu produce senzație de arsură sau mâncărime în timpul aplicării.
 • Este foarte eficient pentru toate tipurile de pigmentări, inclusiv în cele cu componentă vasculară
 • Nu are efect iritativ. Produsele care produc iritația pielii pot agrava melasma.
 • Exfolierea este indusă de concentrația de retinoizi.

Indicațiile peelingului chimic Target Nanopeel System

 • Melasma,
 • Hiperpigmentări postinflamatorii,
 • Lentigo solar

Cum acționează peelingul chimic Target Nanopeel System

Melanogeneza reprezintă procesul de sinteză al melaninei – pigmentul ce dă culoarea normală a pielii. Majoritatea tulburărilor de pigmentare, inclusiv melasma, se produc secundar unui dezechilibru al melanogenezei.
Majoritatea agenților profesionali de depigmentare acționează prin inhibarea tirozinazei – enzima care limitează producerea de melanină. În cazul peelingului chimic Target Nanopeel System, amestecul de agenți de depigmentare și retinoizi vor inhiba melanogeneza nu prin inhibarea tirozinazei, ci prin blocarea altor etape enzimatice în timpului procesului de sinteză a melaninei.
Target Nanopeel System conține un acid cu acțiune depigmentantă și antiinflamatorie. Este un peeling chimic ce foloseste nanotehnologie, permițând în acest fel utilizarea unor substanțe în concentrații mai scăzute dar cu capacitate de penetrare mai mare la nivel cutanat. Acest lucru îl face mai puțin agresiv, dar mai eficient în tratarea petelor pigmentare. Folosind nanotehnologia, acest peeling nu produce senzație de disconfort la aplicare și nici nu necesită perioadă de recuperare post-peelig.

În ce constă tratamentul cu peelingul chimic Target Nanopeel System?

 1. Etapa de curățare și pregătire: tenul se curăță cu spray liposomal special (este o substanță de degresare), urmat de aplicarea unui strat de acid ferulic. Ambele substanțe vor favoriza penetrarea produsilor de depigmentare.
 2. Aplicarea produșilor activi constă în pulverizarea pe suprafața pielii în unul – două straturi a 3 produi cu efect depigmentant, antiinflatamor și de exfoliere.
 3. Etapa finală ce constă în aplicarea unui produs de sigilare pe bază de retinol, ce va fi menținut la nivelul tenului timp de 8-10 ore. După cele 8-10 ore, pacientul va înlatura Target Nanopeel System cu apă și o spumă specială fără săpun.
 4. Îngrijirea la domiciuliu se va realiza conform recomandărilor medicului dermatolog. Exfolierea se va produce în 3-5zile de la momentul peelingului și va fi în grad variabil.

Câte ședințe de tratament sunt necesare și alte informații utile

Tratamentul complet constă în 4 ședințe efectuate la un interval de 4 săptămâni.

Tratamentul cu Target Nanopeel System nu se realizează pe perioada verii.

Tratamentul melasmei presupune proceduri medicale la care se asociază un tratament îndelungat la domiciliu, ce trebuie aplicat constant, împreună cu utilizarea unui produs de fotoprotecție.

Despre melasmă, Dr. Teodora Predescu a scris mai pe larg, aici.


Programare rapidă

Dacă alegeți efectuarea plății la recepție, vă recomandăm să utilizați plata cu cardul.

Dr. Teodora Predescu

Click pe imagine pentru a accesa profilul medicului.
Dr. Teodora Predescu, Dermatologie si Estetica medicala

BTM Negulici

Click pe hartă pentru mărire.


Abonează-te la blog

Adresa ta de email va fi folosită exclusiv pentru a-ți trimite notificări de fiecare dată când publicăm un articol medical. Te poți dezabona printr-un singur click, iar adresa ta de email va fi ștearsă automat din baza noastră de date.


Loading


YOUTUBE BTM

Abonează-te

Dacă te-ai abonat la canalul nostru de YouTube, nu uita să apeși pe clopoțelul din dreapta butonului de abonare pentru a primi notificări de fiecare dată când postăm un material nou!
De asemenea, dacă îți plac materialele noastre video și le consideri utile, nu uita să dai LIKE și SHARE! În acest fel informația va fi recomandată de YouTube și altor oameni și este o modalitate simplă prin care și TU poți să-i ajuți pe cei interesați să se informeze!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


© Bio Terra Med 2016. BIO TERRA MED S.R.L. J40/3308/2001 C.U.I: 13798304. Sediu: Calea Grivitei, nr. 3, sect. 1, Bucuresti. P.L. Str. Pictor I. Negulici, nr. 27, Sect. 1, Bucuresti. Iban: RO87INGB0000999904552137 BANCA: ING Bank. Cap. social: 1215000 lei

0723.341.001