...

Purtarea măștii de protecție

În această perioadă purtarea măștii de protecție este obligatorie. Fie că vorbim de o mască profesională (ce conține filtre multiple) sau una din materiale obișnuite, așa cum este bumbacul, purtarea ei poate fi dificilă în perioada sezonului cald. 

Ocluzia și spațiul închis (dar protector) produse de mască, favorizează umiditatea, fricțiunea și mediul cald cu acumularea transpirației și sebumului. Toate acestea duc la apariția inflamației și activarea sau agravarea afecțiunilor dermatologice. 

Ce putem face pentru a preveni problemele cutanate provocate de purtarea măștii de protecție?

    1. Spălarea feței cu geluri de spălare blânde, fără parfum, adaptate tipului dumneavoastra de ten. Se recomandă spălarea feței de două ori pe zi.
    2. Hidratarea pielii înainte de purtarea măștii pentru a asigura un strat protector. Crema de hidratare trebuie adaptată tipului de ten.
    3. Hidratarea buzelor – Purtarea măștii de protecție poate duce la uscarea și iritarea buzelor. Aplicarea unui balsam de buze intens hidratant previne aceste probleme. Se recomandă aplicarea balsamului de buze dimineața, seara și înainte de fiecare utilizare a măștii.
    4. Renunțați la aplicarea produselor de machiaj (fond de ten, pudră) pe perioada purtării măștii. Pot avea efect ocluziv asupra porilor. În cazul în care machiajul este necesar se recomanda produse noncomedogene și oil-free.
    5. Renunțați la produsele cu efect iritativ – acidul salicilic, acidul glicolic, retinol sau alți derivați de vitamina A.
    6. Evitați exfolierea mecanică (gomaj sau scrub), produsele pe baza de alcool sau parfum.
    7. Se recomandă schimbarea măștii la un interval de maximum 4 ore. Se recomandă o pauză de minimum 15 minute la fiecare schimbare a măștii.
    8. Nu purtați de mai multe ori o mască de unică folosință. Utilizați o mască confortabilă, din materiale non iritative așa cum este  bumbacul (în special dacă aveți acnee sau ten sensibil).
    9. Spălarea frecventă  a măștii de bumbac. Se recomandă călcarea măștii după fiecare spălare.
    10.  În cazul în care suferiți de probleme dermatologice este important să continuați planul de tratament recomandat de medicul dermatolog. Întreruperea tratamentului poate duce la agravarea leziunilor.

În cazul în care problemele cutanate persistă în ciuda respectării măsurilor de prevenție se recomandă consult dermatologic.

SOLICITĂ PROGRAMARE
Dr. Teodora Predescu

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Doresc programare la:
Doresc să
Dacă alegeți efectuarea plății la recepție, vă recomandăm să utilizați plata cu cardul.

ABONEAZĂ-TE LA POSTĂRI

Loading

YOUTUBE BTM

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei