STUDIU. Dieta IMUPRO, mai eficientă decât dieta FODMAP în tratamentul sindromului de colon iritabil

Cel mai nou studiu Imupro a fost publicat recent (septembrie 2021) în revista Journal of Clinical Medicine.

Studiul (open label) derulat de cercetători ai Departamentului de Dietetică și Nutriție Clinică al Universității de Medicină din Bialystok și de la Institutul de Microbiologie din Polonia, a relevat că dieta de eliminare și rotație, configurată pe baza rezultatelor testului IMUPRO, a avut rezultate semnificativ mai bune în tratamentul IBS (sindromul de colon iritabil) mixt decât dieta FODMAP sau dieta generală recomandată de gastroenterolog conform ghidurilor în vigoare.

Sindromul colonului iritabile este o afecțiune cronică ce se manifestă prin dureri abdominale recurente, tulburări de golire a intestinului și modificări ale consistenței scaunului. 

Tratarea pacienților cu colon iritabil (IBS) este o problemă clinică foarte complexă și dificilă. Cu toate acestea, se pare că modificările adecvate dietei sunt benefice și binevenite. 

În ultimii ani s-a identificat faptul că modificările IgG-ului pot fi în strânsă corelație cu hipersensibilitatea la anumite alimente.  

La studiu au participat 73 de femei diagnosticate cu IBS mixt, care, timp de 8 săptămâni au urmat dieta FODMAP (26 persoane), dieta IMUPR0 (21 de persoane) sau dieta generală recomandată de gastroenterolog conform ghidurilor în vigoare (26 de persoane).

  1. Rezultatele studiului pe simptomele digestive:

Studiu. Sindromul colonului iritabil și dieta IMUPRO

2. Rezultate pe simptomele extradigestive

Sindromul colonului iritabil - tabel 2 - simptome extradigestive

Cea mai importantă concluzie a studiului arată că dieta IMUPRO a fost singura care a condus la ameliorări semnificative și chiar la dispariția, în anumite cazuri, a tuturor simptomele – atât digestive, cât și extradigestive.

Strategiile alimentare generale nu au un impact uniform în managementul IBS mixt și un singur tratament generalizat nu este eficient, dar o abordare personalizată așa cum este dieta IMUPRO, conduce la îmbunătățiri semnificative la toate simptomele monitorizate.

Dacă doriți să știți mai multe detalii despre testele IMUPRO, puteți citi aici

DE REȚINUT

  1. Recoltarea probelor se face doar cu programare prealabilă la Laborator.
  2. Recoltarea probelor se realizează în zilele de luni, marți și miercuri la Bio Terra Med Primăverii și la Bio Terra Med Grivița.
  3. Probele se lucrează la laboratoarele producătorului testelor, în Germania. Mai multe detalii, aici.
  4. În funcție de tipul de test IMUPRO pe care alegeți să îl faceți, primiți rezultatele acestuia, precum și recomandări de nutriție.

RECOMANDAREA NOASTRĂ

După primirea rezultatelor testului IMUPRO pe care ați ales să îl faceți solicitați o programare la Nutriție la unul dintre medicii noștri 

pentru a vă personaliza planurile de nutriție (dieta) pe baza analizelor dumneavoastră generale și a rezultatelor și recomandărilor IMUPRO.

SOLICITĂ PROGRAMARE

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Alegeți unde doriți să faceți analizele:
Am citit politica de confidențialitate și prelucrare a datelor mele personale de pe acest site.

ABONEAZĂ-TE LA POSTĂRI

Loading

YOUTUBE BTM

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei