Tal Valg – remediul este kinetoterapia distractiva

Cine spune ca in cadrul sedintelor de kinetoterapie copiii sunt chinuiti?

Desigur, exista intr-adevar si situatii in care ei sunt mai suparati sau plang, dar la Kids Movement ii abordam treptat si cu rabdare si de cele mai multe ori reusim sa transformam sedinta intr-un moment care imbina perfect utilul cu placutul!

 

Tal valg – ce este și cum se manifestă?

-este o deformare, în care laba piciorului poate atinge fața anterolaterală a tibiei, iar mersul se realizează pe marginea internă a piciorului.
De multe ori este asociată cu piciorul plat.

Cum evoluează Tal valg?

Mai mult de 90% dintre copii au tălpile plate, dar sunt puțini cei care rămân cu platfus după vârsta de 4 ani. Țesutul adipos din talpă dispare pe măsura ce copilul crește, merge si musculatura se tonifiaza.

Tal valg-ul poate dispărea și el fără intervenție în momentul în care copilul începe să meargă, dar sunt situații în care poziția vicioasă se accentuează in momentul in care copilul se verticalizeaza si incepe sa mearga.

 

Cum tratam piciorul Tal Valg?

O evaluare corect efectuata, poate stabili:
-daca piciorul este cauza, (pentru ca sunt situatii in care piciorul se stramba dupa verticalizare si atunci este necesar sa verificam toti analizatorii posturali)
-care este gradul de afectare.

In acest fel se poate interveni în timp util si efficient. Astfel, micutul va avea o crestere fizica corecta, deoarece kinetoterapia ajuta nu doar la recuperarea Tal valgului, ci si la preventia sau recuperarea altor afectiuni asociate pe care copilul le poate dezvolta in timp.

Kinetoterapia in Tal Valg, este indicata pentru o recuperare sigură și rapidă

Începerea tratamentului kinetoterapeutic precoce (chiar din primele luni ale vieții) – realizarea și adaptarea lui corectă – are beneficii în echilibrarea posturii piciorului, dezvoltarea globală a micuțului și, cu siguranță, în prevenția apariției altor modificări.

 

Ce se întâmplă dacă nu intervenim pentru corectarea Tal valg?

Dacă nu intervenim avem varianta mai sus menționată, în care micuțul se dezvoltă și își revine de la sine, dar trebuie să știm că acolo unde există o modificare de ax a gleznei, urmările nu sunt tocmai plăcute.
Pe măsura ce micuțul crește, pozitia vicioasă influențează și genunchii, șoldurile și coloana vertebrală. În urma acestor modificări apar efecte negative, atat estetice cat și funcționale (mers, echilibru, respirație, coordonare).

 

Articol redactat de către Simona Rusu, Kinetoterapeut. Simona Rusu ofera urmatoarle servicii medicale la Bio Terra Med: kinetoterapie pediatrica pentru afectiuni ortopedice, neurologice, recuperare medicală post accidente, fracturi, entorse etc; dezvoltare armonioasă, obezitate, Baby kineto, Kinesio Taping; kinetoterapie gravide și post partum; recuperare post Covid19- adulți, kinetoterapie adulți în regim de 1 la 1.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei