Terapia Bowen

Articolul “Terapia Bowen” a fost alcătuit de Kinetoteraputul Andreea Dumitrescu pe baza informațiilor preluate de pe site-ul Academiei Bowen și cu acordul acesteia. Dacă doriți informații suplimentare vă recomandăm să accesați site-ul acesteia, la adresa: https://www.bowtech.ro/index.php

Ce este Terapia Bowen?

Terapia BOWEN reprezintă unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente lume, în prezent.

Se bazează pe teoria conform căreia, odată ce s-a realizat relaxarea totală corpului, se activează abilitatea organismului de a redresa orice problemă a corpului și a minții, prin readucerea acestora la echilibru și amonie.

Terapia Bowen este o formulă unică de reechilibrare neuro-musculară. Lucrează atât prin sistemul nervos, la nivel structural și muscular, cât și prin sistemul circulator și limfatic.

Terapia Bowen este un concept original în ceea ce privește manipularea corporală. Nu este derivată și nici nu este similară vreunei alte modalități de abordare fizică:

 • Deplasările osoase se realiniază, deși nu se execută manipularea articulațiilor sau oaselor, ca în chiropractie.
 • Tensiunile și încordările musculare se elimină, iar circuitul limfatic normal se restabilește, deși nu se masează mușchii, ca în masajul terapeutic.
 • Meridianele energetice își restabilesc funcțiile naturale imediat, deși practica nu se bazează pe meridiane și nu se aseamană nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.
 • Echilibrul psihic se normalizează, deși nu se invocă un răspuns emoțional, ca în cazul terapiilor ce se adresează deopotrivă minții și corpului.

Aproape în toate cazurile, pacienții raportează o stare plăcută de relaxare și o senzație de bine, de ușurare.

Cui i se adreseaza?

Terapia Bowen este potrivită și folositoare oricui, de la nou-născuți la persoane în vârstă. Oferă alinare sportivilor, femeilor însărcinate și persoanelor cu nevoi speciale.

Privește organismul ca pe un întreg și i se adresează la toate nivelele: fizic, chimic, mental și emoțional. Dă rezultate în tratarea afecțiunilor acute, cronice, neurologice sau psiho-somatice.

Are un efect de relaxare foarte profundă, la nivelul întregului corp și facilitează declanșarea mecanismului de auto-vindecare.

Cu toate acestea, nu este nevoie să fiți bolnavi sau să vă doară ceva pentru a beneficia de pe urma unui tratament Bowen! Prevenția este mai bună decât tratarea! Nu exista, practic, contraindicații și nici nu poate face nici un rău!

Câteva dintre afecțiunile în care Tehnica Bowen și-a dovedit eficacitatea sunt:

 • Probleme scheleto-musculare și articulare (accidentări sportive, sciatica, umăr înțepenit, probleme la genunchi, luxații ale gleznei, restricție de mișcare a gâtului, dureri de spate, boli profesionale, etc)
 • Afecțiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliară, stomac și intestine etc)
 • Infertilitate, chisturi ovariene și fibroame uterine,
 • Dezechilibre hormonale și emoționale,
 • Stres și oboseală cronică,
 • Migrene și dureri de cap,
 • Afecțiuni respiratorii, bronșite și astm,
 • Boli ale sistemului imunitar,
 • Sechele după accidente vasculare,
 • Alergii, rinite,
 • Enuresis (incontinența nocturnă la copii),
 • Afecțiuni neurologice si multe altele.

Cum se aplică Terapia Bowen?

Pacientul este culcat pe un pat sau pe o masă de masaj, acoperit, într-o poziție confortabilă. Terapia Bowen se poate aplica, de asemenea, și unui pacient așezat pe scaun.

Un tratament constă în aplicarea unor mișcări delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice, asupra mușchilor și țesutului conjunctiv, fie direct pe piele, fie peste îmbrăcăminte ușoară.
Prin aplicarea acestor mișcări se transmit mesaje prin intermediul sistemului nervos, recuperând memoria celulară a unei stări ideale de relaxare și echilibru.

Între mișcări există ctâeva minute de pauză în care pacientul se odihnește, singur. Organismul său are astfel timpul necesar pentru a prelucra mesajele declanșate de mișcările Bowen și iniția procesul de vindecare.

Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima ședință, procesul de auto-vindecare derulându-se și pe parcursul zilelor următoare.

Tratamentele se aplică, de regulă, la interval de șapte zile. De cele mai multe ori, sunt necesare doar câteva ședințe de tratament în cazul afecțiunilor acute.

Spre deosebire de celelalte terapii manuale, Terapia Bowen nu folosește manipulări în forță. Terapeutul nu forțează organismul pacientului să execute o comandă, ci permite acestuia să întreprindă acele acțiuni necesare pentru a se auto-vindeca, în propriul său ritm.

Terapia BOWEN este deopotriva salutată pe plan internațional de medicina alopată, alternativă și complementară.

IMPORTANT!

Nu vă recomandăm și nici nu vă încurajăm să renunțați la tratamentele alopate recomandate de medicii dumneavoastră! Terapia Bowen vine în sprijinul medicinei alopate, ajutând în procesul de vindecare printr-o refacere mai rapidă, dar, mai ales, în prevenție!

SOLICITĂ PROGRAMARE

ABONEAZĂ-TE LA POSTĂRI

Loading

YOUTUBE BTM

Un comentariu la „Terapia Bowen”

 1. Foarte adevarat, sotia mea s-a vindecat de un chist urias cu ajutorul terapiei bowen. Eu recunosc ca am fost mereu foarte suspicios, nu am crezut in aceste medicini alternative, insa medicul ginecolog care i-a spus ca “chistul a crescut peste 5 cm, trebuie operatie, nu se mai poate face nimic medicamentos” a ramas uimit cum a venit sotia mea dupa cateva saptamani si a constatat ca chistul nu mai exista, si nici nu fusese operata.

  Recunosc ca inca mai am dubiile mele, insa aceasta intamplare m-a pus pe ganduri, inca incerc sa caut o explicatie logica, dar nu gasesc, singura fiind ca terapia bowen functioneaza.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei