Baby-kineto-1200x460.jpg

BABY KINETO –  prevenție și stimulare pas cu pas

Atunci când doriți să interveniți pozitiv în dezvoltarea neuromotorie a micuțului, vă puteți ajuta de exerciții sau trucuri pe care kinetoterapeutul vi le poate arăta, demonstra și învăța.

Acest lucru este posibil doar dacă țineti cont de nivelul actual de achiziții al copilului dumneavoastră.

În primul an de viață cele mai importante achiziții ale copilului sunt, succesiv, următoarele:

  • susținerea capului,
  • rostogolirea,
  • statul în șezând,
  • mersul de-a bușilea,
  • ridicatul în picioare și deplasarea.

Fiecare etapă realizată o va facilita pe următoarea, astfel încât, până la vârsta de 24 de luni este ideal să treacă prin toate etapele.

Programele de prevenție vor solicita întreaga musculatură corpului, care va fi prelucrată succesiv, pentru a asigura o dezvoltare neuromotorie armonioasă.

Atunci când anumite regiuni sau grupe musculare prezintă deficiențe, vom avea o abordare puțin diferită. Spre exemplu, la un copil ajuns la 5 luni, care nu-și ține capul, sau unul de 8 luni care nu stă în șezând, pe lângă exercițiile globale, vom insista cu mijloace și metode ce vor ajuta la integrarea părții afectate.

În cazul acestora din urmă este posibil ca recomandările să fie altele față de cele pentru copilul ajuns la un echilibru între vârstă și dezvoltare neuromotorie.

Alegerea exercițiilor în cadrul programelor de prevenție vor ține cont întotdeauna de evoluția neuromotorie specifică micuțului căruia ne adresăm.

Scopul nostru nu este de a grăbi evoluția, ci de a consolida ceea ce deja știe să facă și să îl ajutăm să dobândească într-un mod cât mai corect restul achizițiilor. Așa reușim să satisfacem nevoia fiziologică de mișcare a micuților.

Dozarea și gradarea efortului se vor efectua în funcție de felul în care reacționează copilul.

Atunci când plânge încercăm să facem pauze dese, să ne jucăm mai mult și să combinăm utilul cu plăcutul (în cazul nostru –  jocul cu stimularea).

Într-o primă ședință, adică prima interacțiune dintre kinetoterapeut, copil și părinte, va avea loc o evaluare a copilului – din punct de vedere motric.

Aceasta va fi posibilă pe baza observării  mișcărilor spontane, a tonusului muscular și a reflexelor.

Vom mai analiza:

  • răspunsul la reacția de postură
  • dacă există atitudini vicioase.

Post-evaluare, se va realiza un plan de exerciții care va cuprinde și masajul cu tehnicile corespunzătoare vârstei și nevoilor copilului. Vor fi demonstrate pozițiile corecte ale corpului ce au ca scop prevenția deformărilor sau deviațiilor segmentelor.

Părinții vor pleca acasă cu un plan pe care îl vor putea executa corect pentru o perioadă de 2 -3 săptămâni. Dupa acest interval, sau oricând consideră necesar, vor reveni pentru reevaluare, ajustarea și completarea programului de exerciții pentru acasă.

Prețuri Baby Kineto

Evaluare dezvoltare copil – 120 lei

Abonament 10 ședințe – 600 lei. Ședințele pot fi efectuate pe parcursul a 2 luni.

Baby Kineto – ședință de 30 de min. – 75 lei

Monitorizare dezvoltare copil – 100 lei.


Programare Simona Rusu
Kinetoterapeut

Programul “KIDS MOVEMENT – Small steps for great achievements“ este marca BIO TERRA MED>


Simona RUSU
Kinetoterapeut

Click pe imagine pentru a accesa profilul profesional al terapeutului.
Simona Rusu - kinetoterapeut


BTM Negulici

Click pe hartă pentru mărire.Abonează-te la blog

Adresa ta de email va fi folosită exclusiv pentru a-ți trimite notificări de fiecare dată când publicăm un articol medical. Te poți dezabona printr-un singur click, iar adresa ta de email va fi ștearsă automat din baza noastră de date.
One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Urmăriți-ne și pe Facebook

Urmăriți HIFU Centre și pe Facebook

Urmăriți ETREEC și pe Facebook:

© Bio Terra Med 2016. BIO TERRA MED S.R.L. J40/3308/2001 C.U.I: 13798304. Sediu: Calea Grivitei, nr. 3, sect. 1, Bucuresti. P.L. Str. Pictor I. Negulici, nr. 27, Sect. 1, Bucuresti. Iban: RO87INGB0000999904552137 BANCA: ING Bank. Cap. social: 1215000 lei