Baby kineto

BABY KINETO –  prevenție și stimulare pas cu pas

Baby kineto este o componentă a programului nostru KIDS MOVEMENT – small steps for GREAT ACHIEVEMENTS, care se desfășoară la Bio Terra Med Primăverii.

Atunci când doriți să interveniți pozitiv în dezvoltarea neuromotorie a micuțului, vă puteți ajuta de exerciții sau trucuri pe care kinetoterapeutul vi le poate arăta, demonstra și învăța.

Acest lucru este posibil doar dacă țineti cont de nivelul actual de achiziții al copilului dumneavoastră.

În primul an de viață cele mai importante achiziții ale copilului sunt, succesiv, următoarele:

  • susținerea capului,
  • rostogolirea,
  • statul în șezând,
  • mersul de-a bușilea,
  • ridicatul în picioare și deplasarea.

Fiecare etapă realizată o va facilita pe următoarea, astfel încât, până la vârsta de 24 de luni este ideal să treacă prin toate etapele.

Programele de prevenție vor solicita întreaga musculatură corpului, care va fi prelucrată succesiv, pentru a asigura o dezvoltare neuromotorie armonioasă.

Atunci când anumite regiuni sau grupe musculare prezintă deficiențe, vom avea o abordare puțin diferită. Spre exemplu, la un copil ajuns la 5 luni, care nu-și ține capul, sau unul de 8 luni care nu stă în șezând, pe lângă exercițiile globale, vom insista cu mijloace și metode ce vor ajuta la integrarea părții afectate.

În cazul acestora din urmă este posibil ca recomandările să fie altele față de cele pentru copilul ajuns la un echilibru între vârstă și dezvoltare neuromotorie.

Alegerea exercițiilor în cadrul programelor de prevenție vor ține cont întotdeauna de evoluția neuromotorie specifică micuțului căruia ne adresăm.

Scopul nostru nu este de a grăbi evoluția, ci de a consolida ceea ce deja știe să facă și să îl ajutăm să dobândească într-un mod cât mai corect restul achizițiilor. Așa reușim să satisfacem nevoia fiziologică de mișcare a micuților.

Dozarea și gradarea efortului se vor efectua în funcție de felul în care reacționează copilul.

Atunci când plânge încercăm să facem pauze dese, să ne jucăm mai mult și să combinăm utilul cu plăcutul (în cazul nostru –  jocul cu stimularea).

Într-o primă ședință, adică prima interacțiune dintre kinetoterapeut, copil și părinte, va avea loc o evaluare a copilului – din punct de vedere motric.

Aceasta va fi posibilă pe baza observării  mișcărilor spontane, a tonusului muscular și a reflexelor.

Vom mai analiza:

  • răspunsul la reacția de postură
  • dacă există atitudini vicioase.

Post-evaluare, se va realiza un plan de exerciții care va cuprinde și masajul cu tehnicile corespunzătoare vârstei și nevoilor copilului. Vor fi demonstrate pozițiile corecte ale corpului ce au ca scop prevenția deformărilor sau deviațiilor segmentelor.

Părinții vor pleca acasă cu un plan pe care îl vor putea executa corect pentru o perioadă de 2 -3 săptămâni. Dupa acest interval, sau oricând consideră necesar, vor reveni pentru reevaluare, ajustarea și completarea programului de exerciții pentru acasă.

SOLICITĂ PROGRAMARE

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Doresc să
Dacă alegeți efectuarea plății la recepție, vă recomandăm să utilizați plata cu cardul.
Am citit politica de confidențialitate și prelucrare a datelor mele personale de pe acest site.

ABONEAZĂ-TE LA POSTĂRI

Loading

YOUTUBE BTM

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei