Rămâi în echilibru!

Un echilibru bun este esențial pentru o viață sănătoasă și fericită. Coordonarea eficientă a mai multor părți ale corpului este crucială, incluzând sistemul nervos central, urechea internă, ochii, mușchii, oasele și articulațiile. Orice disfuncționalitate în aceste componente poate afecta echilibrul și poate conduce la diverse afecțiuni.

Printre afecțiunile care pot influența echilibrul se numără accidentul vascular cerebral, scleroza multiplă, boala Parkinson și alte tulburări ale sistemului nervos central. De asemenea, problemele legate de urechea internă, precum Boala Meniere, pot provoca vertij și amețeli. Afecțiuni oftalmologice, cum ar fi cataracta, degenerescența maculară și glaucomul, pot distorsiona vederea, afectând astfel echilibrul.

În plus, slăbiciunea mușchilor mari, în special ai coapselor, abdomenului și spatelui, precum și leziunile nervilor la nivelul picioarelor (neuropatie periferică), pot contribui la scăderea stabilității și a echilibrului.

Pentru menținerea unui tonus muscular optim și a funcționalității, este crucial să adopți o abordare holistă a tratamentului. În unele cazuri, tratamentul medicamentos poate fi benefic, dar este esențial să fie completat zilnic de exerciții fizice. Acestea nu numai că întăresc musculatura și previn deformarea membrelor și coloanei, ci și contribuie la menținerea unei posturi corecte și a flexibilității.

La Bio Terra Med, susținem ideea că echilibrul poate fi restabilit și menținut prin intermediul unor programe personalizate de recuperare fizical-kinetică. Exercițiile specializate, adaptate nevoilor individuale, includ activități de aerobic pentru creșterea rezistenței, exerciții pentru grupurile musculare extensoare și antrenament pentru o amplitudine mare a mișcărilor.

Pe lângă acestea, introducem sarcini duale și provocări cognitive pentru a stimula coordonarea și controlul. Exercițiile de mișcări reciproce și coordonate ale brațelor și picioarelor sunt esențiale pentru îmbunătățirea echilibrului și posturii.

Echilibrul și postura îmbunătățite nu sunt singurele beneficii ale acestor exerciții. Prin construirea rezistenței și îmbunătățirea generală a stării de sănătate, reducem riscul de căderi sau răniri.

Pentru a maximiza beneficiile, programul de recuperare fizical-kinetic trebuie să fie adaptat în mod individual pentru fiecare pacient, ținând cont de alte afecțiuni asociate. Kinetoterapeuții noștri utilizează un limbaj accesibil, ușor de înțeles de către pacienți, pentru a asigura o colaborare eficientă în procesul de recuperare.

Descoperă cum poți redobândi echilibrul și stabilitatea cu Bio Terra Med. Investește în sănătatea ta astăzi pentru a-ți asigura o viață plină de echilibru și fericire. Nu uita, orice întrerupere de activitate este în detrimentul stării tale de sănătate.

Ne găsești și pe YouTube

Adrian Insuratelu - kinetoterapie, echipa bio terra med
Click pe imagine pentru accesarea profilului profesional
SOLICITĂ PROGRAMARE
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Doresc să
Dacă alegeți efectuarea plății la recepție, vă recomandăm să utilizați plata cu cardul.
Am citit politica de confidențialitate și prelucrare a datelor mele personale de pe acest site.

Acest material v-a fost oferit de către ADRIAN ÎNSURĂȚELU
- Kinetoterapeut în cadrul Bio Terra Med Primăverii.

ABONEAZĂ-TE LA POSTĂRI

Loading

Împărtășește acest articol cu cineva căruia / căreia crezi că îi este de folos!

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Contact

bio terra med primăverii
0723.341.001

Str. Pictor Ion Negulici, Nr. 27, Sect. 1, București

Te-ar putea interesa și...

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei