Determinarea sensibilităților alimentare la gluten și lapte cu Testul UriPep

Testul UriPep este cel mai nou test care poate fi efectuat în clinicile noastre și cu ajutorul căruia se pot determina sensibilitățile alimentare la gluten și lapte. Laptele și glutenul (proteină din grâu) sunt printre alimentele care provoacă cel mai des reacții adverse, ce pot conduce la apariția mai multor simptome supărătoare și afecțiuni cronice.

Testul UriPep determină peptide opioide prezente în urină, mai precis cazomorfinele și gluten-exorfinele din lapte, respectiv gluten. Prezența acestor peptide opioide poate fi un indicator al existenței unei sensibilități alimentare la gluten și/sau lapte, de natură non-imunologică.

 

Testul UriPep este o analiză cantitativă efectuată din urină, prin metoda HPLC/MS/MS și se execută la un laborator partener din Norvegia*

*Dag Tveiten, Adrian Finvold, Marthe Andersson, Katja B.P. Elgstøen, Per Ola Rønning and Karl L. Reichelt. Exorphin Peptides in Urine with HPLC-MS/MS Detection. IJISET -International Journal of Innovative Science, Engineering & Technology, Vol. 2 Issue 11, November 2015.

 

Despre peptidele opioide și efectele sistemice ale acestora asupra diverselor organe există un număr în creștere de articole și publicații în ultimii ani. Prin legarea de receptorii opiozi, aceste peptide pot crea o serie de perturbări cu impact negativ asupra intestinului, creierului, dar și a altor organe interne.

 

Ca urmare, indicatiile efectuării testului UriPep pot include, fără a se limita la:

  • tulburări comportamentale și psihiatrice (ADHD, autism, schimbări de dispoziție, depresie)
  • afecțiuni neurologice (sindromul de oboseală cronică, “ceață mentală”, neuropatii)
  • dereglări metabolice
  • afecțiuni și simptome gastrointestinale

 

Este util de precizat că acest test poate fi efectuat chiar dacă pacientul face tratament imunosupresor sau pentru pacienții care suferă de hipogamaglobulinemie, ceea ce face ca testul să fie extrem de util pentru această categorie de pacienți.

 

Mai multe informații despre test se găsesc aici.

Costul testului UriPep se regăsește la secțiunea Tarife.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei