BLOG DE SĂNĂTATE
Cum prevenim și cum tratăm mușcăturile de insecte?
Știm cum să prevenim și cum să tratăm mușcăturile de insecte în mod corect? Iată câteva recomandări din partea doamnei Dr. Teodora Predescu – medic specialist Dermatologie și Estetică medicală. Majoritatea mușcăturilor de insecte sunt inofensive, însă nu trebuie să ingnorăm faptul că, în anumite cazuri, acestea pot provoca reacții alergice (șoc anafilactic) sau transmite boli mai grave.
Puncția aspirativă cu ac fin
Puncția aspirativa cu ac fin și rolul ei în diagnosticarea și tratarea nodulilor tiroidieni. Dr. Daniel Mihai vă oferă toate informațiile necesare pe blog.
10 obiceiuri ce pot agrava acneea
1. Lipsa continuității în aplicarea tratamentelor antiacneice
Schimbarea săptămânală a schemei de tratament duce la iritarea pielii agravând acneea. Acneea este o afecțiune cronică ce necesită răbdare și perseverență.
Decontarea prin NHS pentru românii cu rezidență în UK
Pacienții români care locuiesc legal în UK, cu sau fără loc de muncă, pot beneficia de rambursarea cheltuielilor ocazionate de tratamentele cu Ecoterapie, Recuperare medicală, Virusologie sau alte intervenții, tratamente și proceduri medicale efectuate într-una dintre clinicile noastre – Bio Terra Med și / sau HIFU Centre, de la NHS.
Comedogenic și non-comedogenic. Dicționar de ingrediente
Comedogenic și non-comedogenic sunt doi termeni frecvent utilizați când vorbim de produsele cosmetice sau cele de îngrijire personală.
Panarițiul
Panarițiul (perionixis) este o inflamație de natură infecțioasă a repliului unghial (a tegumentului din jurul unghiei). Panarițiul este o afecțiune cutanată frecvent întâlnită, ce poate afectata pacienții de toate vârstele.
Analizele medicale decontate
Analizele medicale decontate par să reprezinte (încă) un mister greu de dezlegat pentru mulți. De aceea ne-am hotărât să discutăm astăzi acest subiect.
Pielea și soarele
Pielea noastră este agresată de radiațiile UVA și UVB pe tot parcursul anului, dar în special primăvara și vara.
Agresiunea solară duce la apariția de noi nevi melanocitari (alunițe), modificarea celor existenți, apariția de lentigine solare (pete maronii similare pistruilor) și, nu în ultimul rând, la dezvoltarea cancerelui de piele.
Boala artrozică și Terapia PRP
Există mai multe specialități medicale ce recunosc drept numitor comun al preocupărilor, suferințele sistemului musculoscheletal, inclusiv boala artrozică.
De la boala artrozică și reumatismul inflamator cronic, până la stările posttraumatice soldate cu afectarea articulațiilor și a părților moi periarticulare, recunoaștem o paletă largă a afecțiunilor ce solicită atenția specialiștilor în reabilitare medicală, medicina sportivă, ortopedie-traumatologie sau reumatologie.
Tenul – cum îl îngrijim primăvara?
Cum ne îngrijim tenul primăvara? Citiți sfaturile și recomandările medicale oferite de Dr. Teodora Predescu, medic specialist Dermatologie și Estetică medicală.
ATENȚIE!
Conținutul acestui blog este proprietatea centrului medical BIO TERRA MED și este protejat de Legea drepturilor de autor și a drepturilor conexe, precum și de DMCA – la nivel internațional.
Preluarea parțială sau integrală a articolelor publicate pe acest site – fără aprobarea centrului medical Bio Terra Med – se pedepsește conform legislației române și internaționale în vigoare.