Întinde înainte de a antrena

Importanța unui program personalizat de corectare a posturii are un rol și un impact deosebit pentru întreaga stare de sănătate și echilibru a corpului.
 
Mușchii și articulațiile funcționează cel mai bine și cel mai eficient atunci când sunt în echilibru bio-mecanic.

Ce înseamnă de fapt acest lucru?

Postura e poziția din care toate mișcările încep și se termină. Postura ideală este acea stare a sistemului musculo-scheletal care protejează toate celelalte structuri ale corpului – mușchi, articulații, tendoane – împotriva stresului, uzurii și a deformarii, în special în zona articulațiilor.

Atunci când există tensiuni mai mare pe o parte a corpului și slăbiciuni ale musculaturii în partea opusă (antagonistă) atunci apar dezechilibre musculare, care ne alterează poziția ideală a scheletului și determina să creștem activitatea musculară pentru a menține corpul drept și aliniat corespunzător.

Principiul de a întinde musculatura înainte de a întări anumite grupe are în vedere echilibrarea posturii și a musculaturii corpului înainte de a face orice activități care presupun efort. Pentru a ne putea antrena eficient și a preveni orice forma de accidentare sau durere, și pentru a obține randamentul maxim din investiția de efort și timp pe care o facem în antrenarea corpului nostru.

Orice dezechilibru muscular prezent în corp, creează deficiențe poziția coloanei vertebrale și produce compensări și tensiuni musculare sau articulare.

Simptomele asociate cu postura greșita sunt de obicei oboseală musculară, dureri și contracturi cronice, dureri articulare sau dureri de coloană etc.

Este doar atunci cand avem starea de postura ideală când mușchii lucrează cel mai eficient. Când pornim orice mișcare fizică, implicit când ne antrenăm sau practicăm orice sport, cu o stare aliniată a corpului, atunci ne mișcăm cu mai puțîn efort și cu mai multă eficientă,
obținem mai mult cu mai puțin stres.

Prevenim accidentările și uzura articulară, și obținem beneficiul maxim din exercițiile și activitățile pe care le facem. Starea de bine este îmbunătățită, corpul devine mai puternic și mai capabil.

În programul CHEK pentru postura și funcționalitate optimă evaluăm în amănunt biomecanica corpului, corectăm dezechilibrele musculare de la cauze și redăm funcția optimă pentru mișcare indifirent că este vorba de sport sau activități fizice ușoare.

Fiecare program personalizat include o parte esențială stretching și exerciții corective pentru a:

1. Întinde musculatura și zonele strânse sau contractate;
2. Activa și întări zonele slabe și alungite;
3. Reda funcția optimă în toate mișcările de bază pe care le facem zilnic.

Astfel se pot ameliora și elimina durerile cronice și se pot preveni posibilele accidentări pentru ne putea mișca liberi și fără restricții în orice activitate.

Pentru mai multe detalii legate de programul de pregatire fizică si corectare posturală bazat pe sistemul CHEK, dă click aici: CHEK – Program holistic integrativ » Bio Terra Med

Articolul este redactat de către Mihai Argăseală, International Certified CHEK Practitioner de nivel 3 și Holistic Lifestyle Coach – CHEK – de nivel 2 și coordonează programul CHEK în cadrul Bio Terra Med.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei