Prone Cobra – exercitiu cheie pentru hipercifoză

Cobra este un exercițiu cheie pentru antrenarea rezistenței posturale în musculatura spatelui și pentru a restabili controlul și aliniamentul postural corect in cazul unei hipercifoze.

Trapezul mijlociu și romboizii vă ajută să vă trageți umerii înapoi și să aduceti trunchiul, umerii si capul într-o postură corect aliniată.

Este nevoie de a menține un total de 3 minute sau 180 de secunde, fie din mai multe runde sau una singură pentru a obține condiționare posturală optimă în acești mușchi. Acest exercițiu este o contracție izometrică. Puteți face cele 180 de secunde dintr-o singură bucată, dacă sunteți bine condiționat, sau împărțiți-le în repetări mai mici, incepand cu 5-10 secunde și creșteți treptat durata contracției.

Vă recomand să începeți cu puțin și să aduceți îmbunătățiri treptate, mai degrabă decât să porniți tare de la început și să faceți acest exercitiu cu o tehnică gresită.

Urmărește video de mai jos pentru mai multe exlicații și indicații.

Materialul este creat de către Mihai Argăseală, International Certified CHEK Practitioner de nivel 3 și Holistic Lifestyle Coach – CHEK – de nivel 2 și coordonează programul CHEK în cadrul Bio Terra Med.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei