Scolioza și Terapia Schroth

Scolioza reprezintă o deformare tridimensionala a coloanei vertebrale si a cutiei toracice, care poate evolua exploziv în timpul puseelor de creștere ale copilului. Marea majoritate a pacienților (80%-90%) suferă de scolioză idiopatică (fără o cauză cunoscută). Având în vedere că progresul cel mai mare al curburilor scoliotice au loc in perioadele de creștere, scopul intervențiilor specifice au drept obiectiv principal STOPAREA PROGRESIEI CURBURILOR.

Perioada de timp în care se înregistrează o progresie fulminantă a scoliozei este în timpul pubertății. Perioadă remarcată prin transformări fizice atât în rândul fetelor cât și ale băieților. Pentru a determina riscul progresiei curburilor scoliotice, trebuie luat în calcul semnul Risser sau gradul de osificare al apofizei crestei iliace, și a unghiului Cobb, utilizând o formulă specifică de calcul.

Terapia 3D Schroth este parte dintr-un amplu program de exercitii specifice denumite PSSE (Physiotherapeutic Scoliosis Specific Exercises) care au ca țintă stoparea progresiei scoliozei, îmbunătățirea posturii și combaterea durerii (dacă aceasta a apărut), alternativă la soluția invazivă a operației, și fără a avea contraindicații sau efecte adverse.

Terapia Schroth, alături de purtarea corsetului Cheneau-Gensingen, se răspândește astăzi cu rapiditate în lumea întreagă prin programul Schroth Best Practice. Ea se pretează pentru toate tipurile de curburi: mici, moderate sau chiar severe.

Materialul este creat de către Cristian Popa, fiziokinetoterapeut cu supraspecializare în Fizioterapia prin programul de terapie Schroth, în cadrul Bio Terra Med.

Dacă alegeți efectuarea plății la recepție, vă recomandăm să utilizați plata cu cardul.
Am citit politica de confidențialitate și prelucrare a datelor mele personale de pe acest site.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei