Pastila medicală: Coloana ta contează! De ce să ai o postură mai bună astăzi?

Coloana vertebrală “îmbracă” sistemul nervos central – cel mai important sistem al corpului. Acesta este centrul de control al tuturor celorlalte sisteme fizice din corp. El este format din creier și măduva spinării. Impulsurile nervoase sunt transmise de la creier către toate zonele corpului – celule, glande, organe, mușchi, și înapoi de la corp către creier prin măduva spinării.

SNC (sistemul nervos central) coordonează absolut fiecare funcție din întregul organism până la nivel celular prin impulsuri electro-magnetice nervoase. La fiecare nivel al coloanei, avem diferite ramuri ale nervilor care alimentează diferite organe și grupe musculare ce corespund cu acele zone.

Atunci când coloana vertebrală nu are un aliniament optim și apar dezechilibre musculare, este afectată și împiedicată funcția nervilor și comunicarea sistemului nervos cu restul corpului. Acestea se pot manifesta prin probleme de circulație, inflamații, acumulări toxice s.a. care afectează țesuturile și organelor ce corespund acelor zone.

Dezechilibrele posturale îți pot afecta sănătatea într-o varietate de feluri, de la dureri de spate, de gât până la probleme respiratorii, de circulație, hormonale sau digestive. De aceea este foarte important să învățăm cum să prevenim acest lucru.

Restabilirea aliniamentului corect al coloanei și al articulațiilor aduce cu sine o funcționare mai bună a sistemului nervos central, o comunicarea mai bună a impulsurilor nervoase cu mușchii, glandele și organele organismului. Ca urmare, dezvoltând o postură bună vom avea un corp care funcționează mai stabil și mai armonios de la interior către exterior.

Programele personalizate de recuperare și antrenament funcțional bazate pe abordarea sistemului C.H.E.K. – Correctiv Holistic Exercise Kinesiology se axează în primul rând pe corectarea dezechilibrelor musculare și pe dezvoltarea unor modele corecte și armonioase de mișcare ale individului. Acestea îti formează o fundație solidă pentru a te mișca sigur, stabil și eficient în orice mediu sportiv sau de lucru în care activezi. Fie că ești sportiv de performanță, că lucrezi într-un mediu solicitant, că lucrezi la birou sau că te joci cu copiii tăi în parc.

Postura și miscările corecte sunt o condiție esențială pentru a te simți și arăta cu adevărat bine.

 
 

Material redactat de către Mihai Argăseală, International Certified CHEK Practitioner de nivel 3 și Holistic Lifestyle Coach – CHEK – de nivel 2 și coordonează programul CHEK în cadrul Bio Terra Med Primăverii.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Doresc să
Dacă alegeți efectuarea plății la recepție, vă recomandăm să utilizați plata cu cardul.
https://bioterramed.ro/politica-de-confidentialitate/

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei